După faptă şi răsplată: Obiceiul care îţi poate prelungi viaţa

Dacă vă doriţi o sănătate de fier şi o viaţă lungă, atunci ar trebui să vă faceţi un obicei din a dărui, potrivit unui studiu realizat pe o perioadă de cinci ani de cercetători de la trei universităţi americane .

1688 afișări
Imaginea articolului După faptă şi răsplată: Obiceiul care îţi poate prelungi viaţa

upă faptă şi răsplată: Obiceiul care îţi poate prelungi viaţa (Imagine: Hepta.ro)

"Acest studiu reprezintă o contribuţie semnificativă la înţelegerea modului în care oferirea de ajutor celor din jur poate aduce beneficii asupra stării de sănătate prin combaterea efectelor negative ale stresului", spune Michael J. Poulin, profesor la Universitatea Buffalo şi principal coordonator al studiului publicat în American Journal of Public Health.

Poulin şi colegii săi de la universităţile Stony Brook şi Grand Valley State au condus cercetarea în care au fost implicate 846 de persoane. La finalul studiului, aceştia au evidenţiat faptul că, deşi a fost stabilit că izolarea socială şi stresul sunt factori principali în cazul mortalităţii, cei 20 de ani în care au fost făcute cercetări în această direcţie nu au reuşit să furnizeze date concrete cu privire la modul în care oferirea de sprijin celor din jur poate contribui la scăderea ratei mortalităţii cauzate de factorii de stres.

"Am testat ipoteza conform căreia, ajutându-i pe alţii, am putea preveni asocierea dintre stresul si mortalitatea celor care fac fapte bune. Asta înseamnă că, în cei cinci ani cât a durat cercetarea, am observat că în cazul celor care treceau prin perioade foarte stresante mortalitatea era mai scăzută decât în cazul celor care nu obişnuiau să ofere ajutor", spune Poulin.

Printre experienţele deosebit de stresante semnalate de cercetători se numără boala, jaful, pierderea locului de muncă, dificultăţile financiare şi decesul unui membru al familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici