Echipa de pompieri formată doar din femei: „Când sună alarma, ne unim şi ne facem treaba!”

  • A fi pompier este o treabă serioasă şi grea, dar femeile sunt la fel de bine echipate pentru a lucra în acest domeniu.
  • O demonstrează şi o echipă de femei pompieri din Statele Unite.
331 afișări
Imaginea articolului Echipa de pompieri formată doar din femei: „Când sună alarma, ne unim şi ne facem treaba!”

FOTO St. Louis Fire Dept/ Twitter

În Statele Unite, pentru prima dată în 165 de ani, un echipaj de pompieri format doar din femei va conduce o cazarmă a Departamentului de Pompieri din Saint Louis (Missouri). „Acest lucru nu s-a mai întâmplat vreodată. Să ai patru femei într-o singură companie”, spune căpitanul interimar al pompierilor, Jessica Jackson.
 
Elizabeth McCormick, una dintre salvatoare, are o vechime de şase ani şi este una dintre cele două femei pompieri angajate în ultimii 15 ani. „Scriem istorie. (...) Mă simt extrem de onorată şi privilegiată să lucrez pentru ceea ce cred că este cel mai bun departament din lume”, a declarat McCormick. „Cred că, în mod evident, mai sunt multe de făcut atunci când vine vorba despre recrutarea, angajarea şi păstrarea pompierilor în general, dar mai ales a femeilor pompieri”, mai spune salvatoarea.
 
„Nu avem foarte multe femei care să depună cereri de angajare pentru că ele par să creadă că este o slujbă pe care nu ar putea să o facă, spune Jackson. Faptul că noi suntem pompieri dovedeşte că şi voi puteţi face acest lucru”, mai spune  Jessica Jackson
 
În prezent, doar 12 pompieri din oraşul St. Louis sunt femei. Departamentul lucrează pentru a creşte acest număr. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici