Ed Sheeran a fost dat din nou în judecată. Un artist îl acuză că "obişnuieşte să plagieze, conştient sau inconştient, munca altor compozitori"

Ed Sheeran, judecat deja pentru copierea piesei lui Marvin Gaye "Let's Get It On", a fost acţionat în instanţă de un artist care îl acuză că "obişnuieşte să plagieze, conştient sau inconştient, munca altor compozitori", potrivit dailymail.co.uk.

835 afișări
Imaginea articolului Ed Sheeran a fost dat din nou în judecată. Un artist îl acuză că "obişnuieşte să plagieze, conştient sau inconştient, munca altor compozitori"

Ed Sheeran, dat în judecată pentru "obişnuinţa de a plagia"

La începutul anului, cererea lui Ed Sheeran de anulare a procesului în care era acuzat de plagierea piesei lui Marvin Gaye "Let's Get It On" a fost respinsă în instanţă. Ed Sheeran este acuzat că a plagiat piesa lui Marvin Gaye din 1973 când a compus hitul său "Thinking Out Loud" (2014). Procesul a fost intentat la o instanţă din New York, iar, potrivit documentelor, Sheeran a copiat aspecte legate de melodie, ritm, armonii, tobe, bass, tempo etc. Aceasta este pentru a doua oară când Ed Sheeran este dat în judecată pentru plagierea piesei lui Gaye, iar artistul britanic a negat deja acuzaţiile.

Mai recent, însă, Sam Chokri, un muzician în vârstă de 26 de ani, l-a dat în judecată pe Sheeran acuzându-l că, "în mod conştient sau inconştient, are obişnuinţa de a-şi însuşi munca altor compozitori".

În documentele depuse în instanţă, Chokri dă ca exemplu hitul din 2017 "Shape Of You". Plasat pe primul loc în topurile din 34 de ţări, refrenul cântecului ar fi copiat din piesa lui Chokri "Oh Why", lansată în 2015.

Chokri susţine că Sheeran a mai plagiat piese interpretate de TLC, Shaggy şi Jasmine Rae.

În aşteptarea deciziei instanţei, veniturile rezultate din vânzarea piesei "Shape Of You" au fost blocate.

Ed Sheeran l-a dat la rândul lui în judecată pe Chokri, pe care îl acuză că i-a pătat reputaţia. Artistul cere în instanţă şi deblocarea profiturilor rezultate din vânzarea hitului său.

În 2017, Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său "Photograph" este copiat după piesa lor "Amazing".

Cântăreţul în vârstă de 28 de ani, care şi-a lansat recent un nou album, "No.6 Collaborations Project", deţine patru premii Grammy. El este considerat un fenomen al genului folk-pop şi a fost cel mai bine vândut artist al anului 2017, potrivit International Federation of the Phonographic Industry, organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global. Albumul lui Sheeran "Divide", al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici