Ed Sheeran, desemnat compozitorul anului, la gala Ivor Novello Awards 2015

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a fost desemnat compozitorul anului la gala Ivor Novello Awards 2015 care a avut loc joi seară la Londra.

100 afișări
Imaginea articolului Ed Sheeran, desemnat compozitorul anului, la gala Ivor Novello Awards 2015

Ed Sheeran, desemnat compozitorul anului, la gala Ivor Novello Awards 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este un premiu care contează cu adevărat, pentru că vine din partea unor oameni pe care îi respect. Fără nicio supărare pentru celelalte trofee, desigur", a spus artistul britanic după ce a primit trofeul, informează contactmusic.com.

La aceeaşi gală, trupa Black Sabbath a fost premiată pentru întreaga carieră - Lifetime Achievement -, iar Boy George a fost recompensat pentru contribuţia extraordinară adusă muzicii - Outstanding Contribution Award - din mâinile cântăreţei australiene Kylie Minogue.

Printre ceilalţi învingători de joi seară s-au aflat Clean Bandit, care i-a învins pe Sam Smith şi George Ezra la categoria "cel mai difuzat cântec", cu single-ul "Rather Be", care s-a impus de altfel şi la categoria "cel mai bun cântec britanic contemporan", dar şi Hozier, al cărui single "Take Me To Church" a fost desemnat "cel mai bun cântec din punct de vedere muzical şi al versurilor".

La categoria "cel mai bun album" a triumfat materialul discografic "So Long, See You Tomorrow" al grupului Bombay Bicycle Club, trofeul Inspiration Award a revenit grupului Manic Street Preachers, iar Special Anniversary Award a fost atribuit lui Midge Ure şi Bob Geldof, creatorii proiectului "Band Aid".

De asemenea, cântăreaţa Annie Lennox a primit din partea Societăţii britanice a compozitorilor, textierilor şi autorilor un premiu special, BASCA Fellowship - cea mai înaltă distincţie decernată de această organizaţie. Trofeul a fost înmânat celebrei cântăreţe de un alt artist britanic de renume, Elton John.

Premiile Ivor Novello sunt decernate anual de Academia britanică a compozitorilor şi textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors - BASCA). Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distincţii ale industriei muzicale britanice, recompensează artiştii britanici mai degrabă pentru calitatea compoziţiilor lor decât pentru succesul lor comercial.

A 60-a gală Ivor Novello Awards a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici