Ed Sheeran şi-a anunţat retragerea temporară: “Vă iubesc şi aici punem punct. Ne vedem peste câţiva ani”

Interpretul britanic Ed Sheeran a anunţat în timpul unui concert susţinut marţi la Ipswich că se retrage pentru un an şi jumătate de pe scenă, arată NY Post.

52866 afișări
Imaginea articolului Ed Sheeran şi-a anunţat retragerea temporară: “Vă iubesc şi aici punem punct. Ne vedem peste câţiva ani”

Ed Sheeran se retrage pentru un an şi jumătate de pe scenă

Muzicianul şi-a anunţat decizia pe fondul controverselor care l-au adus în faţa instanţei în ultimul timp. Cântăreţul a spus în faţa fanilor că va urma o întrerupere în cariera sa după doi ani de turnee.

Peste nouă milioane de persoane au ajuns la concertele programate de Sheeran în turneul Divide, care a fost lansat în martie 2017.

La finalul celui de-al 260-lea spectacol din turneu, Sheeran a spus mulţimii: “Vă iubesc şi aici punem punct în Ipswich. Acesta este ultimul meu concert pentru, probabil, 18 luni”.

”Ne vedem peste câţiva ani”, a spus muzicianul în timp ce părăsea scena.

Anunţul vine cu două săptămâni înainte ca Sheeran să apară în faţa instanţei fiind acuzat că a folosit piesa lui Marvin Gay din 1973m, ”Let’s Get It On”, pentru propria sa melodie din 2014, ”Thinking Out Loud”.

Compania Structured Asset Sales, care deţine o parte din drepturile pentru muzica lui Gaye (ca şi pentru compoziiţii de James Brown şi David Bowie), l-a dat în judecată pe Sheeran şi îi cere daune în valuare de 100 de milioane de dolari.

Muzicianul nu mai poate să primească nici banii cuveniţi pentru piesa ”Shape of You”, după ce a fost acuzat de muzicianul Sam Chokri că i-a folosit compoziţia. Chokri susţine că refrenul este copiat după piesa sa ”Oh Why”, din 2015, un cântec pe care l-a trimis echipei lui Sheeran încercând să-şi asigure o colaborare cu vedeta.

Înalta Curte din Anglia a programat o audiere în acest caz în 2020.

Sheeran are probleme şi cu vecinii după ce a construit un lac pe proprietatea sa obţinând o aprobare pentru o ”rezervaţie naturală care să ofere un habitat pentru înmulţirea insectelor acvatice ca libelulele sau boii de baltă”. Localnicii spun că lacul este de fapt o piscină de înot şi nu oferă habitat decât pentru stilul de viaţă al artistului.

În 2017, Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a încheiat o înţelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard şi Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său "Photograph" este copiat după piesa lor "Amazing".

Cântăreţul în vârstă de 28 de ani, care şi-a lansat recent un nou album, "No.6 Collaborations Project", deţine patru premii Grammy. El este considerat un fenomen al genului folk-pop şi a fost cel mai bine vândut artist al anului 2017, potrivit International Federation of the Phonographic Industry, organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global. Albumul lui Sheeran "Divide", al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei.

Taguri:
ed sheeran,
retragere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici