Edwin Hawkins, cunoscut pentru hitul "Oh Happy Day", a murit

Cântăreţul american Edwin Hawkins, un star al muzicii gospel, cunoscut pentru hitul "Oh Happy Day", a murit la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pancreatic, informează presa internaţională.

463 afișări
Imaginea articolului Edwin Hawkins, cunoscut pentru hitul "Oh Happy Day", a murit

Edwin Hawkins, cunoscut pentru hitul "Oh Happy Day", a murit

Edwin Hawkins a murit luni dimineaţă, în locuinţa sa din Pleasanton, California, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Bill Carpenter.

Grupul The Edwin Hawkins Singers a ajuns până pe poziţia a zecea în topurile pop cu piesa "Oh Happy Day", un imn religios care a devenit popular în zona golfului San Francisco şi hit internaţional în anul 1969.

În anul următor, formaţia a făcut backing vocals pentru piesa cântăreţei de muzică folk Melanie "Lay Down (Candles in the Rain)" şi a câştigat un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare soul gospel, pentru "Oh Happy Day".

Cântecul "Oh Happy Day" a fost inclus pe lista Songs of the Century, întocmită de Recording Industry Association of America, asociaţia care reprezintă industria muzicală din SUA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici