Elizabeth Taylor a fost înmormântată lângă Michael Jackson. Care au fost ultimele dorinţe ale actriţei?

Actriţa Elizabeth Taylor, considerată ultima mare legendă din epoca de aur a cinematografului hollywoodian, a fost înmormântată joi după-amiază, în cadrul unei ceremonii intime, în acelaşi cimitir din Los Angeles unde îşi doarme somnul de veci un alt mare star, bunul ei prieten Michael Jackson.

877 afișări
Imaginea articolului Elizabeth Taylor a fost înmormântată lângă Michael Jackson. Care au fost ultimele dorinţe ale actriţei?

Elizabeth Taylor a fost înmormântată lângă bunul ei prieten Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunile americane au prezentat un lung cortegiu de limuzine negre în momentul în care acestea intrau în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Glendale, o suburbie a oraşului Los Angeles, în care au fost înmormânate alte legende de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Clark Gable şi Jean Harlow.

Însă acestea au fost singurele imagini care au putut fi transmise de la ceremonia funerară, care a avut un caracter privat. Jurnaliştii şi fotografii au fost ţinuţi la distanţă de intrarea în cimitir şi nu au putut să vadă persoanele invitate la ceremonie.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a explicat rapiditatea organizării acestor funeralii prin faptul că actriţa se convertise la iudaism.

Câteva detalii despre ceremonie au fost totuşi evidenţiate într-un comunicat emis de agentul de presă al actriţei, după înmormântare. Astfel, actorul Colin Farrell, un prieten intim, a recitat un poem de Gerard Manley Hopkins, iar alte texte au fost citite de copiii şi nepoţii actriţei.

Taylor Rhys Tivey, nepotul lui Liz Taylor, a uimit printr-un solo de trompetă, interpretând o versiune proprie a celebrului "Amazing Grace", iar întreaga ceremonie a fost coordonată de rabinul Jerry Cutler.

Potrivit aceluiaşi comunicat, ultimele dorinţe ale actriţei, care a dovedit şi cu această ocazie un simţ al umorului foarte dezvoltat, au fost respectate.

"Ceremonia era prevăzută la ora 2.00 după-amiaza, dar, la cererea expresă a lui Elizabeth Taylor făcută înainte de a muri, a început puţin mai târziu", a declarat agentul de presă al actriţei. "Actriţa a lăsat instrucţiuni precise pentru ca înmormântarea ei să înceapă cu o întârziere de cel puţin 15 minute faţă de ora la care era prevăzută, deoarece ea a dorit să întârzie chiar şi la propria ei înmormântare".

Site-ul TMZ.com, specializat în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat actul de deces al actriţei, în care Liz Taylor preciza că doreşte să îşi doarmă somnul de veci la cimitirul Forest Lawn.

Elizabeth Taylor a murit, miercuri, la Los Angeles, la vârsta de 79 de ani. A fost spitalizată în urmă cu şase săptămâni pentru insuficienţă cardiacă şi respiratorie, aceleaşi probleme medicale cu care actriţa s-a confruntat de multe ori în ultimii zece ani.

În opinia multora dintre apropiaţii ei, Liz Taylor nu şi-a revenit niciodată cu adevărat după moartea bunului ei prieten Michael Jackson, iar starea ei de sănătate s-a agravat.

"El va fi întotdeauna în inima mea, însă acest lucru nu este suficient. Viaţa mea este acum atât de goală", declarase Liz Taylor după moartea megastarului, adăugând că prietenia dintre ei a fost "iubirea cea mai pură" pe care a cunoscut-o vreodată.

Prietenia lor a început în anii '80. În ciuda diferenţei de vârstă de 27 de ani, erau văzuţi de multe ori împreună, la evenimentele organizate de Liz Taylor în lupta contra maladiei SIDA sau pe covorul roşu, la Hollywood sau în alte colţuri din lume.

Potrivit legendei, Liz Taylor a fost aceea care a spus pentru prima oară că Michael Jackson era "regele muzicii pop".

Ea a fost, totodată, unul dintre principalii susţinători ai cântăreţului, atunci când acesta a fost acuzat de pedofilie.

În semn de doliu, teatrele de pe Broadway din New York au decis să stingă toate luminile de pe faţadele lor, timp de un minut, vineri seară, la ora 20.00. "Întregul Broadway plânge pierderea lui Elizabeth Taylor, o legendă a scenei, o stea a ecranului", se afirmă într-un comunicat emis de profesioniştii de pe Broadway.

În ceea ce o priveşte pe Zsa Zsa Gabor, care s-a declarat "inconsolabilă" aflând de moartea bunei sale prietene Elizabeth Taylor, ea a fost spitalizată miercuri şi crede că va fi "următoarea" celebritate de la Hollywood care va muri, a anunţat, joi, agentul ei de presă.

"A văzut ştirile ieri dimineaţă, era inconsolabilă", aflând de moartea prietenei sale. "I-a spus soţului ei: «vedetele mor întotdeauna câte trei. Mai întâi a murit Jane Russell, acum Elizabeth, iar eu sunt următoarea»", a declarat agentul ei de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici