Elon Musk are un nou mega-plan. O rachetă complet reutilizabilă

  • Elon Musk anunţă că noua prioritate a SpaceX este racheta complet reutilizabilă Starship
  • Compania a înregistrat un succes cu capsula Crew Dragon lansată în spaţiu pe 30 mai
  • SpaceX mai dezvoltă şi reţeaua de internet global Starlink.
2614 afișări
Imaginea articolului Elon Musk are un nou mega-plan. O rachetă complet reutilizabilă

Elon Musk nu se culcă pe lauri. Noua prioritate este racheta Starship - DE EDITAT PT TV

A trecut abia o săptămână de la succesul istoricei misiuni Crew Dragon, capsula companiei SpaceX. NASA a reluat astfel, după aproape un deceniu, misiunile cu echipaj uman de pe sol american. Dar Elon Musk nu se culcă pe lauri. El vrea ca SpaceX să se concentreze acum pe dezvoltarea rachetei de nouă generaţie Starship, concepută pentru misiuni pe Lună şi Marte. "Vă rugăm să consideraţi că prioritatea SpaceX (exceptând orice care ar putea reduce riscul legat de revenirea pe Terra a capsulei Dragon) este Starship", a scris Musk într-un e-mail intern.

Racheta Falcon 9 cu care a fost lansată Crew Dragon a fost folosită cu succes în 85 de misiuni în ultimul deceniu, dar este parţial reutilizabilă. Starship este concepută să fie total reutilizabilă şi să lanseze o sută de persoane per misiune, rezultând o reducere a costurilor. Totuşi, programul a suferit patru eşecuri în ultimele luni. Un prototip al rachetei a explodat în timpul unor teste de presurizare, în noiembrie, la sediul companiei din Boca Chica, Texas. Cel mai recent prototip a explodat în timpul unui test la motoare, pe 29 mai.

În afară de capsula Crew Dragon şi racheta Starship, SpaceX mai dezvoltă un program, reţeaua de internet global Starlink. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici