Elton John şi David Furnish s-au căsătorit oficial - FOTO

Cântăreţul britanic Elton John s-a căsătorit, duminică, cu partenerul său de mulţi ani David Furnish, într-o ceremonie organizată la reşedinţa sa din Windsor, în apropiere de Londra, la nouă ani după ce aceştia au încheiat o uniune civilă.

1599 afișări
Imaginea articolului Elton John şi David Furnish s-au căsătorit oficial - FOTO

Elton John şi David Furnish s-au căsătorit oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partea legală s-a făcut. Urmează ceremonia", a scris starul pop pe contul său de pe platforma online Instagram, sub o fotografie a cuplului zâmbitor. Ambii purtau costume bleumarin, cu cămăşi desfăcute, roz cu guler alb în cazul lui David Furnish, şi bleumarin pentru Elton John.

În fotografie, Elton John, care a anunţat că va "împărtăşi momente speciale din timpul căsătoriei" pe reţeaua socială, este aşezat lâgă un birou, alături de partenerul său, cu un stilou în mână şi un document în faţă. Cântăreţul are o verighetă la mâna stângă.

Printre alte fotografii publicate pe contul său de pe platforma Instagram, sub eticheta #ShareTheLove ("să împărtăşim dragostea", n.r.), se poate vedea şi invitaţia trimisă rudelor şi prietenilor apropiaţi. Elton John a invitat circa 50 de persoane la nuntă, printre care s-au aflat, potrivit presei, Victoria şi David Beckham şi Elizabeth Hurley.

Pe un fundal de trandafiri roşii, sub un D şi un E, iniţialele prenumelor celor doi miri care au o relaţie de 21 de ani, se poate citi "Sir Elton John şi David Furnish contează pe prezenţa dumneavoastră pentru celebrarea căsătoriei lor, duminică, 21 decembrie".

O altă fotografie arată două perechi de pantofi de piele neagră în faţa unui şemineu aprins.

"Micii purtători de inele sunt adormiţi, iar pantofii lor sunt lustruiţi şi pregătiţi pentru ceremonia de mâine", a scris, sâmbătă seara, sub această fotografie, cântăreţul Elton John care va reveni pe scenă, în Marea Britanie, pentru patru concerte în iunie 2015.

Elton John şi David Furnish au doi copii, Zachary, în vârstă de patru ani, şi Elijah, în vârstă de doi ani, ambii născuţi de mame surogat.

A treia imagine publicată duminică dimineaţa arată grădina luxoasei reşedinţe a cântăreţului, văzută de la o fereastră de la primul etaj. "Bună dimineaţa! Este o zi minunată să te căsătoreşti", scrie sub fotografie.

Elton John, în vârstă de 67 de ani, un activist pentru drepturile homosexualilor, profita de noua prevedere legislativpă care a legalizat căsătoriile gay în Marea Britanie, intrată în vigoare în martie. În Anglia şi Ţara Galilor, cuplurile care au încheiat deja o uniune civilă au fost nevoite să aştepte până pe 10 decembrie pentru a transforma relaţia într-un mariaj.

Simbol al muzicii pop, cu vânzări de circa 250 de milioane de albume în cei peste 40 de ani de carieră, Elton John a declarat, în luna martie, pentru postul TV american NBC: Sunt foarte mândru de Marea Britanie şi de legea pe care am vrut-o din prima zi de când suntem împreună".

David Furnish, în vârstă de 52 de ani, este producăor şi regizor de documentare.

"Posibilitatea de a avea o uniune civilă a fost incredibil de progresistă pentru toţi cei care au militat pentru asta atât de mult timp, în perioada anilor 1950 şi 1960 în Marea Britanie, unde era atât de problematic să fi homosexual şi să vorbeşti despre asta. Era o infracţiune", a spus Furnish.

Cuplul John - Furnish, care îşi împarte timpul între Marea Britanie, Statele Unite şi sudul Franţei, a fost unul dintre primele din Marea Britanie care a obţinut o uniune civilă, în faţa a 650 de invitaţi, pe 21 decembrie 2005, ziua în care legea intrase în vigoare.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoaşteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântăreţul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorţat patru ani mai târziu. Ulterior şi-a recunoscut homosexualitatea şi a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici