Eminem a dat în judecată un renumit constructor german de automobile

Rapperul american Eminem a dat în judecată grupul Audi, susţinând că renumitul producător german de automobile a folosit în mod ilegal cântecul său "Lose Yourself" într-o reclamă pentru noul model Audi A6 Avant, ce va fi lansat în 2012.

239 afișări
Imaginea articolului Eminem a dat în judecată un renumit constructor german de automobile

Eminem a dat în judecată un renumit constructor german de automobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eminem autorizase anterior grupul Chrysler să folosească piesa "Lose Yourself" în campania "Imported from Detroit", creată pentru a promova noul model construit de acest producător american de automobile, denumit Chrysler 200.

De altfel, Eminem apare într-un spot din această campanie, ce a avut premiera în timpul galei Super Bowl din acest an şi a avut apoi peste 10 milioane de vizualizări online.

În plus, reclama grupului Audi, care nu a fost difuzată în America de Nord, utilizează o serie de imagini şi efecte vizuale asemănătoare cu cele folosite în spotul creat de Chrysler. În reclama Chrysler, Eminem conduce un automobil care trece prin faţa principalelor locuri de atracţie din oraşul Detroit. Automobilul folosit în reclama Audi trece prin faţa principalelor atracţii turistice din oraşul Berlin.

Eight Mile Style, casa de discuri a rapperului american, ce îşi are sediul general în Detroit, a depus o somaţie la adresa grupului Audi, în această săptămână, la Tribunalul regional din Hamburg. Reprezentanţii acestei case de discuri au declarat, totodată, că vor cere despăgubiri. Plângerea depusă conţine doar acuzaţia de folosire ilegală de către Audi a piesei "Lose Yourself", fără a acuza grupul german că ar fi copiat spotul din campania de publicitate lansată de Chrysler.

Spotul Audi a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, pe 19 mai, la Berlin. Până la ora publicării acestor informaţii, grupul Chrysler nu a anunţat dacă va cere despăgubiri.

Eight Mile Style apară cu multă înverşunare drepturile de autor asupra pieselor lansate de Eminem. În urmă cu doi ani, această casă de discuri a ajuns la o înţelegere, încheiată în afara tribunalului, cu grupul Apple, pe care l-a acuzat că s-a folosit de serviciul iTunes pentru a profita de o manieră ilegală de pe urma vânzărilor în format digital ale pieselor lui Eminem, atribuite prin licenţă casei de discuri a rapperului, Aftermath Records.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici