EMOŢIONANT: Cum reacţionează un băieţel surd când aude pentru prima oară vocea părinţilor - VIDEO

Grayson Champ, un băiat de trei ani din Statele Unite, născut surd pentru că îi lipsesc nervii cohleari, a devenit primul copil din continentul american care şi-a căpătat auzul după ce a primit un "implant de trunchi cerebral".

4598 afișări
Imaginea articolului EMOŢIONANT: Cum reacţionează un băieţel surd când aude pentru prima oară vocea părinţilor - VIDEO

EMOŢIONANT: Un băiat de trei ani aude pentru prima oară vocea părinţilor - VIDEO (Imagine: captură video)

Până acum trei săptămâni, Grayson nu putea auzi nimic pentru că s-a născut fără nervii cohleari, vitali pentru procesarea şi auzul sunetului, scrie site-ul Mashable.com.

Părinţii copilului, Len şi Nicole, au încercat mai întâi să îl ajute cu un implant cohlear. Deşi procedura a reuşit în cazul multor pacienţi, pentru Grayson nu a avut rezultate favorabile. Apoi părinţii au aflat despre un studiu clinic pentru copii efectuat la spitalele Universităţii din Carolina de Nord, Chapel Hill, care îi puteau oferi băiatuluir posibilitatea de a auzi.

"Oferim şansa de a auzi copiilor surzi care nu au avut nicio altă opţiune", a explicat Craig Buchman, chirurg la Universitatea din Carolina de Nord.

Grayson a devenit astfel primul copil din Statele Unite ale Americii care a primit un implant de trunchi cerebral, procedeu prin care se plasează un microcip în creier necesar pentru procesarea sunetului care se transmite prin canalele urechii.

Reacţia băiatului în vârstă de trei ani la primele cuvinte ale părinţilor a fost de nepreţuit pentru ei, tatăl descriind experienţa drept "fenomenală".  "Tati te iubeşte", i-a spus acesta copilului său.

Părinţii lui Grayson îl ajută acum să proceseze sunetele diferite care călătoresc prin canalele urechii. "Nu ştim exact cum este pentru el", a spus Nicole, mama băiatului. "Nu ştim ce aude. Creierul lui încă încearcă să se organizeze ca să folosească sunetul".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici