Ennio Morricone compune prima sa coloană sonoră pentru un western din ultimii 40 de ani

Legendarul compozitor Ennio Morricone va compune prima sa coloană sonoră pentru un film western din ultimii 40 de ani, pentru următorul lungmetraj regizat de Quentin Tarantino, "The Hateful Eight", informează huffingtonpost.com.

443 afișări
Imaginea articolului Ennio Morricone compune prima sa coloană sonoră pentru un western din ultimii 40 de ani

Ennio Morricone compune prima sa coloană sonoră pentru un western din ultimii 40 de ani (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Informaţia a fost dezvăluită chiar de Quentin Tarantino, sâmbătă, la Convenţia Comic Con San Diego 2015 - cel mai mare salon dedicat creaţiilor science fiction şi benzilor desenate din SUA -, care se desfăşoară anul acesta în perioada 9 - 12 iulie.

Totuşi, în 2013, Morricone spunea, într-un discurs susţinut la Universitatea LUISS din Roma, că nu va mai colabora niciodată cu Quentin Tarantino, pentru că nu i-a plăcut modul în care regizorul i-a folosit creaţiile în filmul "Django dezlănţuit/ Django Unchained".

La acel moment, compozitorul italian, care a colaborat cu Tarantino la patru filme - "Django Unchained", "Ticăloşi fără glorie" şi cele două pelicule "Kill Bill" -, a spus că regizorul i-a folosit muzica "într-un mod incoerent". Pentru filmul "Django Unchained", acesta i-a dat permisiunea lui Tarantino să folosească pe coloana sonoră cântecul "Ancora Qui", alături de alte trei piese instrumentale.

"Nu mi-ar plăcea să mai colaborez cu el la nimic. Mi-a spus anul trecut că vrea să lucreze din nou cu mine - de la filmul 'Inglourious Basterds' -, dar i-am spus că nu pot, pentru că nu am suficient timp. Aşa că a folosit un cântec compus de mine anterior", a mai spus Morricone la momentul respectiv.

Şi, ca să explice motivul refuzului său, compozitorul a adăugat: "Pune muzică în film fără coerenţă... şi nu poţi face nimic cu cineva de tipul acesta".

Filmul "The Hateful Eight", din distribuţia căruia fac parte actorii Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Demian Bichir şi Jennifer Jason Leigh, va avea premiera pe 25 decembrie într-un număr limitat de cinematografe din SUA, urmând să fie distribuit la nivel naţional din 8 ianuarie 2016.

Quentin Tarantino a dezvăluit în toamna anului 2013, în emisiunea de televiziune "The Tonight Show" prezentată la momentul respectiv de Jay Leno, că noul său film va fi un western. Ulterior, acesta a anunţat că pelicula urma să se intituleze "The Hateful Eight" - probabil o aluzie la westernul "Magnificii şapte/ The Magnificent Seven", regizat de John Sturges în 1960.

Pe de altă parte, anul trecut, Quentin Tarantino a declarat că plănuieşte să se retragă din activitate după terminarea peliculei "The Hateful Eight", spunând că turnarea a zece filme şi inducerea sentimentului de a vrea mai mult fanilor "sună corect".

Afirmaţiile lui Tarantino trebuie privite totuşi cu o oarecare neîncredere, având în vedere că regizorul a spus că nu va mai turna "The Hateful Eight" după ce scenariul filmului a fost publicat pe internet, dar s-a răzgândit două săptămâni mai târziu.

Ennio Morricone, născut pe 10 noiembrie 1928, este unul dintre cei mai influenţi compozitori de muzică de film din generaţia sa. Morricone a compus coloana sonoră a peste 500 de lungmetraje şi filme de televiziune, fiind celebru pentru colaborările sale cu o serie de regizori de talie mondială, precum Sergio Leone, Brian De Palma, Barry Levinson şi Giuseppe Tornatore.

Ennio Morricone a câştigat două premii Grammy, două Globuri de Aur, cinci Anthony Asquith Awards for Film Music - oferite de organizatorii galelor BAFTA şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar la categoria "cea mai bună coloană sonoră originală". Compozitorul italian a primit Oscarul onorific în 2007, din partea Academiei de film americane, pentru "contribuţia sa magnifică şi multilaterală adusă artei de a compune muzică de film".

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes, cu filmul "Pulp Fiction" din 1994, şi a două premii Oscar, pentru scenariile filmelor "Pulp fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino este regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două filme din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici