Enya lansează un nou album de studio, pe 20 noiembrie, după o pauză de şapte ani -VIDEO

Cântăreaţa irlandeză Enya a confirmat, duminică, faptul că a înregistrat, după o pauză de şapte ani, un nou album de studio, intitulat "Dark Sky Island", ce va fi lansat pe 20 noiembrie, informează nme.com.

359 afișări
Imaginea articolului Enya lansează un nou album de studio, pe 20 noiembrie, după o pauză de şapte ani -VIDEO

Enya lansează un nou album de studio, pe 20 noiembrie, după o pauză de şapte ani (Imagine: Facebook)

Precedentul album de studio al artistei irlandeze s-a intitulat "And Winter Came..." şi a fost lansat în anul 2008. Proiectul unui nou disc al cântăreţei a fost păstrat în mare secret, însă Hot Press, o publicaţie din Dublin, a dezvăluit faptul că Enya a început să înregistreze pentru noul album încă din 2012.

Pentru acest material discografic, artista colaborează din nou cu doi buni prieteni ai săi - producătorul muzical Nick Ryan şi textiera Roma Ryen. Album "Dark Sky Island" are ca principală sursă de inspiraţie poeziile pe care Roma Ryan le-a scris despre Insula Sark.

Discul include 11 piese şi va fi lansat pe 20 noiembrie. De asemenea, acesta va fi primul album pe care Enya îl va lansa pe vinil după "Shepherd Moons" din 1992.

Enya, născută cu numele Eithne Ni Bhraonain, pe 17 mai 1961, este o cântăreaţă şi compozitoare irlandeză, a cărei carieră a început în 1980. A devenit cunoscută pe plan internaţional graţie coloanei sonore pe care a compus-o pentru serialul de televiziune "The Celts", produs de BBC în 1986. Cu un stil muzical distinct, uşor de recunoscut pentru armonii vocale ample, melodii folk irlandeze şi reverberaţii eterice, pe un sunet de fundal de sintetizator, Enya a înregistrat cântece în 10 limbi. Albumele sale s-au vândut în peste 75 milioane de copii, iar artista a câştigat patru premii Grammy şi a primit o nominalizare la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici