Epava galionului San Jose, naufragiat în 1708 şi care ar fi transportat aur, descoperită în Columbia

Autorităţile columbiene spun că au descoperit epava galionului spaniol San Jose, care a naufragiat în 1708 în Marea Caraibelor şi care transporta o mare cantitate de smaralde şi monede din aur şi argint, informează Reuters.

1749 afișări
Imaginea articolului Epava galionului San Jose, naufragiat în 1708 şi care ar fi transportat aur, descoperită în Columbia

Epava galionului San Jose, naufragiat în 1708 şi care ar fi transportat aur, descoperită în Columbia

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat, vineri, că epava a fost descoperită în largul coastelor Cartagenei.

Pe contul său de Twitter, Santos a spus că mai multe informaţii vor fi oferite într-o conferinţă de presă care va avea loc sâmbătă.

Galionul San Jose s-a scufundat în 1708, în apropiere de portul din Cartagena.

Galionul, care a făcut parte din flota regelui Filip al V-lea al Spaniei, a fost subiectul unei dispute în justiţie între Guvernul de la Bogota şi Sea Search Armada, o companie cu sediul în SUA care se ocupă cu căutarea de astfel de epave.

În 1981, compania spunea că a descoperit zona în care se află epava. Pe atunci, compania şi Guvernul columbian erau parteneri în această căutare şi urmau să împartă câştigurile, potrivit legislaţiei internaţionale. Ulterior, Guvernul columbian a spus că epava este proprietate a statului. În 2011, o instanţă americană a stabilit că aceasta aparţine Columbiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici