Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare - FOTO

Episcolul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spălat, joi, în mod simbolic, picioarele a 12 tineri seminarişti, în cadrul unei slujbe oficiate la Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca.

132 afișări
Imaginea articolului Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare - FOTO

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

La slujba religioasă au asistat zeci de credincioşi, iar la finalul liturghiei PS Florentin Crihălmeanu a îngenunchiat în faţa a 12 tineri seminarişti, cărora le-a spălat şi sărutat în mod simbolic piciarele, repetând, astfel, gestul lui Iisus Hristos, care a spălat în Joia Mare picioarele celor 12 apostoli.

"Momentul spălării picioarelor pe care am încercat şi noi în mod simbolic să îl rememorăm este un îndemn la slujire, un îndemn la a trăi ca adevăraţi creştini, după modelul lui Iisus Hristos. Exemplul slujirii este exemplul care ne invită să nu ne lăsăm purtaţi de curentul lumii, care este mai mult spre dominare, spre asuprire, să nu ne lăsăm tentaţi de puterea banului, care poate cumpăra sau vinde totul, ci să slujim din iubire, gratuit şi caritabil", a declarat PS Florentin Crihălmeanu, la finalul slujbei religioase în care a avut loc şi ceremonia spălării picioarelor.

PS Crihălmeanu a precizat că în fiecare an sunt aleşi 12 bărbaţi tineri, după modelul apostolilor pe care i-a avut Iisus Hristos în timpul vieţii sale pe pământ.

"În acest an i-am ales pe seminarişti, anul trecut am ales preoţii consilieri şi probabil anul viitor ne vom îndrepta spre persoanele consacrate, spre călugări preoţi", a mai spus PS Florentin Crihălmeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici