"Este cel mai mare regret al vieţii mele". Taran­tino rupe tăcerea după ce Uma Thurman a publicat imagini cu accidentul auto din "Kill Bill" / Actriţa, scuipată şi strangulată | VIDEO

Uma Thurman a publicat o înregistrare video a unui accident de maşină violent pe care l-a avut în timp ce filma o scenă pentru thrillerul "Kill Bill", la câteva zile după ce actriţa a făcut o mărturisire şocantă, aceea că a fost agresată sexual de Harvey Weinstein.

26678 afișări
Imaginea articolului "Este cel mai mare regret al vieţii mele". Taran­tino rupe tăcerea după ce Uma Thurman a publicat imagini cu accidentul auto din  "Kill Bill" / Actriţa, scuipată şi strangulată | VIDEO

"Este cel mai mare regret al vieţii mele". Taran­tino rupe tăcerea după ce Uma Thurman a publicat imagini cu accidentul auto din "Kill Bill" / Actriţa, scuipată şi strangulată

În clipul publicat, luni, pe platforma online Instagram, Uma Thur­man poate fi văzută la bordul unui vehicul, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Kill Bill Vol. 2", care au avut loc în 2003. Rulând cu viteză mare, actriţa a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de un copac. Thurman a suferit atunci o comoţie cerebrală şi avut mai multe lovituri la genunchi şi gât.

Un risc necesar, potrivit regizorului filmului, Quen­tin Taran­tino, care a convins-o pe actriţă să filmeze ea însăşi cascadoria, fără a lua în considerare toate consecinţele. Acestui fapt i se adaugă un alt "mare regret al carierei şi vieţii sale", spune Tarantino, acela că a participat la nişte scene degradante pentru Uma Thurman în timpul aceloraşi filmări, respectiv actriţa a fost cu adevărat scuipată în faţă şi strangulată, printre altele, în scop artistic.

După ce l-a acuzat pe Taran­tino că a păstrat tăcerea privind agresiunile sexuale săvârşite de producătorul american Harvey Wein­stein, despre care, în urmă cu câteva zile, a spus că a abuzat-o sexual, Uma Thur­man i-a mulţumit, totuşi, cineastului pentru că i-a oferit înregistrarea video a accidentului, la care ea nu a avut acces foarte mulţi ani.

"Quen­tin Taran­tino era foarte trist şi plin de remuşcări privind acest eveniment. Mi-a oferit aceste imagini mulţi ani mai târziu, pentru ca eu să le fac publice şi să scot la iveală adevărul. A făcut-o ştiind că aş putea să îi provoc un prejudiciu şi sunt mândră că a dat dovadă de curaj", a spus Thurman pentru publicaţia The New York Times.

 

 

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

Într-un interviu pentru site-ul cinematografic Deadline, Tarantino a spus că ştia că Uma Thurman va face publice informaţiile despre accident: "Uma şi cu mine am vorbit despre asta, acum mult timp, şi am stabilit cum o va face. Voia o clarificare privind accidentul, după toţi anii aceştia".

Regizorul a mai spus că Harvey Weinstein, producătorul filmelor "Kill Bill", i-a interzis actriţei să vadă imaginile din timpul accidentului.

Tarantino a mai spus, potrivit The Hollywood Reporter, că accidentul a provocat şi o ruptură în relaţia lor, care a durat doi-trei ani, dar că nu s-au îndepărtat niciodată total unul de celălalt.

În ceea ce priveşte subiectul Harvey Weinstein, producător al multora dintre filmele lui Tarantino, regizorul a spus că actriţa i-a povestit despre incident, în timp ce se pregăteau să filmeze pentru "Kill Bill". Dat fiind că Weinstein a hărţuit-o sexual şi pe actriţa Mira Sorvino, fosta iubită a lui Tarantino, regizorul spune că şi-a dat seama atunci că producătorul este un agresor în serie şi i-a spus acestuia să îi ceară scuze lui Thurman.

Uma Thurman este cea mai recentă vedetă dintr-o serie de peste 100, din care fac parte Rose McGowan, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi/ sau viol, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film american. Weinstein a negat acuzaţiile, dar compania de producţie pe care a cofondat-o a decis să-l demită. De asemenea, mai multe anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles.

Actriţă-fetiş a regizorului Quentin Tarantino, Uma Thurman a avut roluri memorabile în "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar, şi în seria "Kill Bill". Printre filmele de referinţă în care a jucat se numără "Legături primejdioase", de Stephen Frears, şi "Producătorii", de Mel Brooks. Ea a apărut, de asemenea, în cinci episoade din serialul "Smash", produs şi difuzat de postul NBC, dar şi în filmul "Nymphomaniac", de Lars von Trier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici