EUROVISION 2013: CEZAR va reprezenta România la concursul din Suedia - MELODIA câştigătoare. Nemulţumiri şi acuzaţii după anunţarea rezultatelor

CEZAR va reprezenta România la EUROVISION Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale EUROVISION 2013, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR. Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, a ales să nu îi acorde nici măcar un punct. Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc, susţine că firma responsabilă cu televotingul a viciat rezultatele, iar cei care au încercat să îl voteze nu au reuşit.

30961 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013: CEZAR va reprezenta România la concursul din Suedia - MELODIA câştigătoare. Nemulţumiri şi acuzaţii după anunţarea rezultatelor

EUROVISION 2013: CEZAR va reprezenta România la concursul din Suedia - MELODIA câştigătoare

UPDATE: CEZAR va reprezenta România la EUROVISION 2013.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence şi cu Luminiţa Anghel.

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului EUROVISION, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Melodia "It's my life", care va reprezenta România la Malmo, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%).

Ovidiu Anton: Rezultatele de la televoting au fost viciate

Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc în finala selecţiei naţionale a concursului Eurovision, susţine că firma responsabilă cu televotingul a viciat rezultatele, iar cei care au încercat să îl voteze nu au reuşit.

Luminiţa Anghel: E şocant că Ştefan Naftanailă a ales să nu-mi dea nici măcar un punct

Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final al selecţiei naţionale a Eurovision, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, a ales să nu îi acorde nici măcar un punct.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) şi Luminiţa Anghel (8 puncte).

După notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 de puncte), Luminiţa Anghel (10 de puncte) şi Cezar (8 de puncte).

Astfel, în urma adunării punctajelor, clasamentul a fost următorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) şi Luminiţa Anghel (18 puncte).

Cezar a dedicat prestaţia sa din finala selecţiei naţionale familiei şi publicului. "Voi cânta pentru voi, pentru tatăl meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranţă zâmbeşte în colţul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toţi cei care mă iubesc şi pe care îi iubesc!", a scris Cezar pe contul său oficial de Facebook, înainte de începerea finalei naţionale a concursului Eurovision.

După aflarea votului publicului, Cezar a spus că de trei săptămâni trăieşte un vis. "Nu vă voi dezamăgi. Doamne ajută (...) Îi respect pe toţi concurenţii mei. I-am respectat din prima clipă. Îi iubesc, m-au inspirat piesele lor (...) Aşa a vrut Dumnezeu şi, chiar dacă pe nimeni nu interesează, o persoană importantă acolo sus - tata - mă iubeşte", a spus Cezar după aflarea votului final.

UPDATE: Este anunţat votul juriului.

Primul plic, de la Ştefan Naftanailă: 8 puncte pentru Freestay, 10 puncte pentru Renee Santana, 12 puncte pentru Electric Fence.

Al doilea plic, de la Mihai Ogăşanu: 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence, 12 puncte pentru Luminiţa Anghel.

Al treilea plic, de la Alexandra Cepraga: 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence, 12 puncte pentru Luminiţa Anghel.

Al patrulea plic, de la Eduard Cârcotă: 1 punct pentru Cristian Prăjescu, 2 pentru Ovidiu Anton, 3 pentru Andrei Leonte, 4 pentru Tudor Turcu, 5 pentru Electric Fence, 6 pentru Freestay, 7 pentru Elena Cârstea, 8 puncte pentru Renee Santana, 10 pentru Cezar, 12 pentru Luminiţa Anghel.

Plicul 5, de la Andrei Tudor: 1 punct pentru Andrei Leonte, 2 pentru Tudor Turcu, 3 pentru Ovidiu Anton, 4 pentru Casa Presei, 5 pentru Renee Santana, 6 puncte pentru Freestay, 7 pentru Elena Cârstea, 8 pentru Electric Fence, 10 pentru Luminţa Anghel, 12 pentru Cezar.

Al şaselea plic, de la Crina Mardare: 1 punct pentru Cezar, 2 pentru Casa Presei, 3 pentru Freestay, 4 pentru Ovidiu Anton, 5 pentru Elena Cârstea, 6 pentru Renee Santana, 7 pentru Luminiţa Anghel, 8 pentru Andrei Leonte, 10 pentru Tudor Turcu, 12 pentru Electric Fence.

Al şaptelea plic, de la George Natsis: 1 punct pentru Tudor Turcu, 2 pentru Ovidiu Anton, 3 pentru Cezar, 4 pentru Casa Presei, 5 pentru Renee Santana, 6 pentru Cristian Prăjescu, 7 pentru Elena Cârstea, 8 pentru Freestay, 10 pentru Electric Fence, 12 pentru Luminiţa Anghel.

UPDATE: Televotul a fost oprit. Voturile publicului au fost transformate în puncte. Cezar a obţinut 12 puncte.

UPDATE: Pe scenă a urcat Alyona.

UPDATE: Juriul a decis cine ar trebui să meargă în Suedia. Dacă se va ajunge la egalitate, publicul va decide reprezentatul României la EUROVISION 2013.

UPDATE: Cezar conduce în topul voturilor telespectatorilor, fiind urmat de Casa Presei şi Luminiţa Anghel.

UPDATE: S-a dat startul televotului.

UPDATE: Au urcat pe scenă ultimii concurenţi: Al Mike feat. Renee Santana, Tudor Turcu şi Andrei Leonte.

UPDATE: Au urcat pe scenă Cristian Prăjescu, Electric Fence

UPDATE: Pe scenă au urcat Elena Cârstea, Luminiţa Anghel, Ovidiu Anton şi Cezar.

UPDATE: Pe scenă au urcat Casa Presei, Narcis Iustin Ianău şi Freestay.

VEZI GALERIA FOTO DE LA SELECŢIA NAŢIONALĂ EUROVISION

UPDATE 21:00 - Finala selecţiei naţionale a început, fiind prezentată de Paula Seling, Ovi, Andreea Bănică şi Marius Rizea.

În urma preselecţiei, în selecţia naţională a Eurovision au intrat: Casa Presei - "Un refren", Narcis Iustin Ianău - "Seven", Freestay - "Criminal Mind", Elena Cârstea Muttart - "Spinning", Luminiţa Anghel - "Unique", Ovidiu Anton - "Run away with me", Cezar - "It's my life", Cristian Prăjescu - "The best thing in life is to love", Electric Fence - "Emilia", Al Mike feat. Renee Santana - "What is love", Tudor Turcu - "Hello" şi Andrei Leonte - "Paralyzed".

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din George Natsis (preşedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cîrcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Ştefan Naftanailă şi Mihai Ogăşanu.

Selecţia naţională pentru Eurovision a fost prezentată de interpreţii Paula Seling, Andreea Bănică şi Ovi şi actorul Marius Rizea. Gazdele din camera verde au fost Oana Vlădescu şi Toader Păun.

Invitata specială a finalei naţionale a Eurovision a fost Alyona Lanskaya, din Belarus, care s-a calificat la concursul european din acest an cu piesa "Solayoh". Totodată, telespectatorii s-au putut bucura de un minirecital susţinut de Paula & Ovi şi de o melodie interpretată de Andreea Bănică.

Trofeul Euroviosion 2013 a fost realizat şi anul acesta de către designerul Alexandru Ghilduş.

Lista completă a finaliştilor selecţiei naţionale EUROVISION 2013:

1. Casa Presei - "Un refren" (muzică: Gabriel Basarabescu, text: Robert Turcescu);

2. Narcis Iustin Ianău - "Seven" (muzică: Dan Horaţiu Dumitraş, Narcis Iustin Ianău, text: Narcis Iustin Ianău);

3. Freestay - "Criminal Mind" (muzică, text: Matei Alexandru Mihai, Florin Ristei);

4. Elena Cârstea Muttart - "Spinning" (muzică: Elena Cârstea Muttart, Cristian Faur, text: Elena Cârstea Muttart);

5. Luminiţa Anghel - "Unique" (muzică: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez);

6. Ovidiu Anton - "Run away with me" (muzică, text: Ovidiu Anton);

7. Cezar - "It's my life" (muzică, text: Cristian Faur);

8. Cristian Prăjescu - "The best thing in life is to love" (muzică & text: Sergiu Rudichi);

9. Electric Fence - "Emilia" (muzică: David Ciente, Elena Luminiţa Vasile, Antonio Eduard Antemir, Lucian Indre, text: David Ciente, Elena Luminiţa Vasile);

10. Al Mike feat. Renee Santana - "What is love" (muzică: Mihai Alexandru, text: Mihai Alexandru, Alexandra Niculae);

11. Tudor Turcu - "Hello" (muzică & text: Călin Pop, Norbert Kovacs);

12. Andrei Leonte - "Paralyzed" (muzică: Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down, text: Jonas Thander, Mike Eriksson).

Pe 9 martie va avea loc la TVR finala naţională Eurovision, când va fi ales reprezentantul României pentru Eurovision Song Contest de la Malmo, Suedia. Finala europeană va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR pe 18 mai.

Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

European Broadcasting Union este o asociaţie cu sediul central la Geneva, cunoscută în special pentru organizarea competiţiei Eurovision. EBU reuneşte în prezent 74 de televiziuni din 56 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Din EBU face parte şi Televiziunea Română.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienţă record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numărul celor care au urmărit atât finala, cât şi semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici