EUROVISION 2013 - Ştefan Naftanailă: Am votat ţinând cont de calitatea piesei şi a interpretării

Ştefan Naftanailă, singurul membru al juriului Eurovision care nu a acordat niciun punct piesei Luminiţei Anghel, a declarat înainte de a citi punctajele acordate că a votat "ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

2583 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013 - Ştefan Naftanailă: Am votat ţinând cont de calitatea piesei şi a interpretării

EUROVISION 2013 - Ştefan Naftanailă: Am votat ţinând cont de calitatea piesei şi a interpretării

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română, juriul de specialitate al finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision a fost compus din Ştefan Naftanailă, realizator Radio România, Mihai Ogăşanu, compozitor, regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul Eduard Cârcotă, compozitorul Andrei Tudor, artista Crina Mardare şi preşedintele juriului, compozitorul George Natsis. Membrii juriului au felicitat toţi concurenţii, dar şi echipa TVR, pentru spectacolul Eurovision 2013.

Doi membri ai juriului au ţinut să explice votul lor. "Am ţinut cont că România participă la un concurs internaţional de muzică al anului 2013", a afirmat Crina Mardare, iar Ştefan Naftanailă, singurul care nu a acordat niciun punct piesei "Unique", a Luminiţei Anghel, şi-a motivat alegerile astfel: "Am votat ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

La rândul său, Dan Manoliu, manager de proiect, a precizat: "Echipa care a realizat Eurovisionul în acest an a avut un singur scop: ca toţi interpreţii să fie mulţumiţi de condiţiile create de TVR. A fost o surpriză pentru mine votul lui Ştefan Naftanailă, care este un profesionist al radioului public, dar criteriile după care a votat îi aparţin în totalitate. Le mulţumesc prezentatorilor, care pentru noi, cu toate că sunt patru mari vedete, s-au supus unui program extrem de dur şi au făcut faţă cu brio provocării de a prezenta selecţia naţională. Cezar Ouatu, prin vocea sa, aşezată de compoziţia lui Cristian Faur, nu are decât două opţiuni: să ducă România în finală şi apoi foarte sus".

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", după ce a obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în show-ul transmis sâmbătă, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro şi www.eurovision.tv.

Potrivit TVR, piesa lui Cezar, "It’s My Life", compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate.

Emoţionat până la lacrimi, Cezar a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea visului său: "Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită vouă am ajuns aici şi datorită vouă trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni! Mulţumesc mult familiei, fraţilor mei de acasă, mamei mele şi tatălui, care mă priveşte din cer".

Locul al doilea a fost obţinut de Electric Fence, cu 19 puncte (12 juriu şi 7 televot), iar al treilea de Luminiţa Anghel (10 puncte juriu, 8 puncte televot). Robert Turcescu şi Casa Presei s-au clasat pe a patra poziţie (2 puncte juriu şi 10 televot), iar Elena Cârstea a ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 4 televot).

În clasamentul final, Tudor Turcu s-a clasat al şaselea (4 puncte juriu, 6 televot), urmat de Al Mike feat. Renée Santana (6 puncte juriu, 2 televot). Cu 0 puncte de la juriu şi 5 din partea telespectatorilor, Narcis Iustin Ianău a ocupat poziţia a opta, la fel ca FreeStay (5 puncte juriu, 0 televot). Penultimele locuri, la egalitate, au fost ocupate de Cristian Prăjescu (0 puncte juriu, 3 televot) şi Ovidiu Anton (3 puncte juriu, 0 televot). Clasamentul se încheie cu Andrei Leonte (1 punct juriu, 1 televot).

Fanii Eurovision sunt aşteptaţi duminică, 10 martie, de la ora 19.00, la un program dedicat evenimentului, în direct la TVR 1 şi TVR HD. Emisiunea va cuprinde parcursul de până acum al învingătorului şi primele gânduri înainte de finala de la Malmö. Vor mai fi prezenţi Dan Manoliu, gazdele din Camera Verde, Oana Vlădescu şi Toader Păun, dar şi jurnalişti interesaţi de fenomenul Eurovision.

Anul acesta, la Eurovision participă 33 de ţări, dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 17 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, din 16 mai. România va intra în partea a doua a semifinalei din 16 mai, alături de Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveţia, Georgia, Grecia şi Armenia. În prima parte din cea de-a doua semifinală vor concura Letonia, Azerbaijan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici