EUROVISION 2015: Luminiţa Anghel, Voltaj şi Aurelian Temişan, în finala naţională a concursului. LISTA COMPLETĂ a celor 12 melodii calificate - VIDEO

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

7737 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015: Luminiţa Anghel, Voltaj şi Aurelian Temişan, în finala naţională a concursului. LISTA COMPLETĂ a celor 12 melodii calificate - VIDEO

EUROVISION 2015: Luminiţa Anghel, Voltaj şi Aurelian Temişan, în finala naţională a concursului. LISTA COMPLETĂ a celor 12 melodii calificate

După ascultarea melodiilor validate să participe la selecţia naţională a Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care vor intra în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei care vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova şi va fi transmisă în direct la TVR.

Piesele finaliste au fost anunţate joi, într-o conferinţă de presă la care au participat, printre alţii, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, Lia-Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, Iuliana Marciuc, producător al evenimentului, şi o parte dintre finalişti.

Lista completă a celor 12 melodii calificate în Selecţia Naţională Eurovision 2015 poate fi accesată pe eurovision.tvr.ro, unde piesele pot fi şi ascultate de fanii concursului. Tot acolo se găsesc şi regulamentul concursului şi alte informaţii suplimentare.

Lista completă a celor 12 melodii calificate:

  • A million stars  – Luminiţa Anghel
 
  • Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa
 
  • De la capăt –  Voltaj
 
  • Dragoste în lanţuri – Băieţii
 
  • Love won’t run away – Blue Noise
 
  • My light  – Rodica Aculova
 
  • Nowhere – Cristina Vasiu
 
  • Save us  – Tudor Turcu
 
  • Secret place – Super Trooper
 
  • Still alive – Ovidiu Anton
 
  • Superman – Lara Lee
 
  • We were in love – CEJ

"Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena", a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

De asemenea, Iuliana Marciuc a precizat, la conferinţa de presă, că juriul "îşi asumă ceea ce a făcut" şi componenţa sa nu este secretă, însă membrii acestuia vor fi cunoscuţi şi vor putea fi intervievaţi pe 8 martie, "ca să nu fie asaltaţi cu telefoane".

"Vă asigurăm că a fost un juriu gândit cu minuţiozitate, din care au făcut parte producători muzicali, compozitori, solişti, jurnalişti, de generaţii diferite, care îşi asumă cu profesionalism ceea ce au jurizat", a declarat Iuliana Marciuc.

Prezentă la conferinţă, Lia Olguţa Vasilescu a spus că acesta va fi "cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision".

"Vreau să vă asigur că veţi avea cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision. Noi suntem obişnuiţi să organizăm doar spectacole grandioase. (...) Credem că suntem pregătiţi pentru un astfel de show. Noi suntem decişi să ne implicăm cu absolut tot ceea ce este necesar ca acest spectacol, acest show de televiziune să iasă foarte bine", a declarat primarul Craiovei.

De asemenea, aceasta a precizat că, la finala naţională, care va avea loc pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova, Tudor Gheorghe va susţine un recital în deschiderea evenimentului. Totodată, Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că se află în negocieri cu una dintre trupele care au câştigat ediţiile trecute ale concursului Eurovision, pentru a susţine un spectacol după încheierea concursului.

Biletele pentru finala Eurovision România vor fi puse în vânzare în reţeaua Eventim şi la Sala Polivalentă din Craiova, începând de săptămâna viitoare, după cum a precizat primarul oraşului.

Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie vineri, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producţie a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări. Prima apariţie televizată a artiştilor calificaţi în finala naţională este programată pentru duminică, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ îi vor cunoaşte mai bine, în prima ediţie a emisiunii dedicate Eurovision România 2015.

De asemenea, pe 22 februarie şi pe 1 martie vor fi transmisiuni speciale dedicate Eurovision, în care publicul nu doar că îi va putea cunoaşte mai bine pe finaliştii de anul acesta, dar şi pe concurenţii din alte ţări şi vor fi prezentate şi participările din ediţiile trecute ale concursului.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în regulament.

În finala Selecţiei Naţionale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Majoritatea pieselor finaliste sunt în engleză, pentru că, spun artiştii, aşa pot transmite mult mai bine mesajul la nivel internaţional, aceasta fiind o limbă pe care o vorbeşte şi o înţelege toată lumea.

Trupa Voltaj a menţionat, totuşi, că, deşi piesa înscrisă este în limba română, dacă vor câştiga finala naţională, vor avea pregătită o variantă în engleză pentru piesa lor.

Întrebată dacă este în regulă schimbarea piesei cu o variantă adaptată în limba engleză, Liana Stanciu a declarat pentru MEDIAFAX că acest lucru nu contravine regulamentului concursului.

Selecţia naţională va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici