Experimentul unor gemeni identici: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni cu ei

  • Hugo şi Ross Turner sunt fraţi gemeni
  • Ei au făcut un experiment, sprijiniţi fiind de cercetătorii King's College: timp de 3 luni, unul a adoptat o dietă omnivoră, iar altul una vegană
  • The Game Changers a fost filmul care i-a determinat să facă acest mini-experiment
28375 afișări
Imaginea articolului Experimentul unor gemeni identici: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni cu ei

Experimentul unor fraţi gemeni: unul a mâncat carne, altul a devenit vegan. Ce s-a întâmplat dupa 3 luni

Hugo şi Ross Turner, doi fraţi gemeni din Statele Unite, au efectuat un experiment pe cont propriu timp de 3 luni, la finalul căruia au efectuat seturi complete şi complexe de analize. Unul dintre ei a adoptat timp de 3 luni o dietă omnivoră, iar celălalt a mâncat vegan.
 
Fraţii Turner sunt deja cunoscuţi pentru aventurile şi experimentele lor. Ei sunt căţărători şi aventurieri şi au plecat pe ocean cu barba, au urcat pe cel mai înalt vârf din Europa şi au mers mii de kilometri cu bicicletele prin America de Sud.
 
Ultimul lor experiment a fost unul mai static. Ei au mâncat diferit timp de 3 luni, dar s-au antrenat similar.

CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ 3 LUNI DE DIETĂ OMNIVORĂ VS. DIETĂ VEGANĂ

Între ianuarie şi martie 2020, cei doi au efectuat un experiment, inspiraţi fiind de documentarul The Game Changers, care susţine trecerea la o dietă bazată pe plante şi renunţarea completă la orice produs de origine animală.
 
Cei doi au dezvăluit pentru Business Insider că s-au antrenat similar, de 5-6 ori pe săptămână, conform unui program făcut de un specialist, şi au mâncat exact acelaşi număr de calorii, mesele fiind preparate de un bucătar.
 
La finalul experimentului, Hugo, cel care a adoptat o dietă vegană, bazată exclusiv pe consumul de plante, a efectuat o serie de analize şi măsurători care au relevat faptul că acesta a pierdut mai multă grăsime. El a mai spus că s-a simţit mai energic decât înainte. De la 83.9 kilograme şi 13% procentaj de grăsime, Hugo a încheiat experimentul cu 82.1 kilograme şi 12% grăsime. De menţionat că nivelul colesterolului a scăzut.
 
"Concentrarea mea a fost mult mai bună. Înainte îmi pierdeam energia după amiază, dar acum m-am simţit altfel", a spus el pentru Insider.
 
Pe de altă parte, Hugo Turner a afirmat că deşi energia sa a crescut, libidoul a scăzut.
 
"Acesta este un lucru pe care nu mi-l explic", a mai spus el.
 
Celălalt frate geamăn, Ross, a plecat de la 13% procentaj de grăsime şi a încheiat cu 15%. De la 81.1 kilograme, el a ajuns la 85.7, mai notează Insider.
 
Nivelul său de colesterol a rămas pe aceeaşi linie.

CONCLUZIA CELOR DOI GEMENI DUPĂ EXPERIMENT

Hugo şi Ross Turneu au afirmat că vor continua să aibă o dietă echilibrată, dar omnivoră. Pe de altă parte, amândoi au fost de acord că vor apela la mai multe feluri de mâncare bazate pe plante.
 
"Un lucru pe care l-am remarcat este că pur şi simplu nu avem o varietate de alimente. Adesea oamenii maschează aceleaşi alimente în diferite preparate", au spus ei.
 
"Dieta vegană are beneficiile ei, dar la fel şi mâncatul cărnii. Vom face un mix, cu zile vegane şi zile în care vom mânca şi alimente de origine animală", au completat ei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici