Familia lui Neil Armstrong a ajuns la o înţelegere cu spitalul care l-ar fi lăsat să moară. Suma pe care o va plăti instituţia acuzată de neglijenţă

Un spital din Ohio, SUA, a încheiat o înţelegere în valoare de 6 milioane de dolari cu familia lui Neil Armstrong, care a acuzat instituţia de neglijenţă privind complicaţiile postchirurgicale ce au dus la decesul celebrului astronaut american, în 2012, informează Associated Press.

17013 afișări
Imaginea articolului Familia lui Neil Armstrong a ajuns la o înţelegere cu spitalul care l-ar fi lăsat să moară. Suma pe care o va plăti instituţia acuzată de neglijenţă

Înţelegere de 6 mil. dolari între familia lui Neil Armstrong şi spitalul care l-ar fi lăsat să moară

Informaţiile apar în documente şi un raport obţinute de publicaţia americană The New York Times.

Înţelegerea a fost încheiată în 2014, între spital şi zece membri ai familiei astronautului, respectiv cei doi fii ai acestuia, sora şi fratele lui şi şase nepoţi, potrivit documentelor depuse la o instanţă din Cincinnati, devenite publice marţi. Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit niciun ban în urma acestei înţelegeri, deşi a făcut parte dintre reclamaţi.

Fiii lui Armstrong, Mark şi Rick, au acuzat Spitalul Mercy Health-Fairfield de neglijenţă, potrivit The New York Times.

Deşi s-a ajuns la această înţelegere financiară, reprezentanţii spitalului şi-au menţinut declaraţiile potrivit cărora i-au acordat lui Armstrong îngrijirea medicală de care a avut nevoie.

Totuşi, spitalul, în numele său şi al angajaţilor, a fost de acord cu încheierea unei înţelegeri în valoare de 6 milioane de dolari, pentru a evita eventualele acţiuni publice pe care le-ar fi iniţiat familia dacă nu s-ar fi decis acest lucru, se arată în documente.

Neil Armstrong a fost internat în spital în august 2012, pentru un bypass vascular, dar, după intervenţia chirurgicală, a dezvoltat nişte complicaţii care i-au provocat decesul, potrivit documentelor din instanţă.

Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a păşit pe Lună, în cadrul istoricei misiuni Apollo 11, pe 20 iulie 1960.

Armstrong a fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin "Buzz" Aldrin, cel de-al doilea om care a păşit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept "un erou tăcut", fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu îşi face decât datoria. După ce a părăsit NASA, a fost profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 - 1979. Din 1982 până în 1992, a fost preşedinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici