Festivalul "Cerbul de Aur" nu va fi organizat în acest an

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" nu va fi organizat nici în acest an, existând "premise favorabile" pentru ediţia din 2012 a evenimentului, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentaţii TVR.

160 afișări
Imaginea articolului Festivalul "Cerbul de Aur" nu va fi organizat în acest an

Festivalul "Cerbul de Aur" nu va fi organizat în acest an

Reprezentaţii TVR au confirmat, pentru MEDIAFAX, informaţiile potrivit cărora ediţia din acest an a Festivalului "Cerbul de Aur" nu va fi organizată.

"Situaţia financiară de moment a televiziunii nu permite organizarea în acest an a Festivalului «Cerbul de Aur». Există însă premise favorabile pentru ediţia de anul viitor", au explicat reprezentaţii TVR.

Decizia TVR de a nu organiza ediţia 2011 a Festivalului Cerbul de Aur vine după ce şi ediţia din 2010 a evenimentului a fost anulată.

În schimb, Televiziunea Publică va fi implicată în acest an într-o serie de evenimente, precum competiţia Eurovision şi Festivalul Internaţional "George Enescu".

"TVR va fi coproducător al Festivalului Internaţional «George Enescu» şi va dedica spaţii ample de emisie evenimentului. De asemenea, TVR a organizat Selecţia Naţională Eurovision 2011 şi va transmite semifinalele şi finala concursului, care se vor desfăşura la Dusseldorf, în Germania", spun reprezentaţii TVR.

Pe de altă parte, TVR, prin studioul teritorial de la Timişoara, va organiza cea de-a XXIX-a ediţie a Conferinţei CIRCOM, întâlnire anuală a televiziunilor regionale din Europa, au mai spus reprezentaţii TVR.

Anul trecut, TVR, condus de Alexandru Sassu, a anunţat în luna mai că Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" 2010 se va desfăşura în perioada 1 - 6 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Ulterior, în 23 iunie 2010, Comitetul Director al TVR a decis ca discuţiile privind bugetul pentru Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 să fie finalizate de noul Consiliu de Administraţie (CA) al instituţiei şi anunţa suspendarea înscrierilor pentru festival până la numirea acestuia.

Schimbarea conducerii TVR a dus la anularea ediţiei de anul trecut a festivalului. Într-un interviu acordat MEDIAFAX, în iulie 2010, Alexandru Lăzescu, noul preşedinte - director general al TVR, a declarat că în anul 2009 deficitul Televiziunii Publice a fost de peste 10 milioane de euro, fapt pentru care instituţia trebuie să taie din cheltuieli. "Vom tăia câteva cheltuieli, din păcate, probabil, vom tăia Cerbul de Aur. E un buget relativ mare şi în contextul actual nu avem de unde să scoatem banii aceştia", a spus atunci Alexandru Lăzescu.

Ediţia din 2009 a Festivalului "Cerbul de Aur" s-a desfăşurat la Braşov, între 2 şi 7 septembrie. Festivalul a reunit 24 de concurenţi din 20 de ţări (Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina), la care s-au adăugat cei trei reprezentanţi ai României -Jasmine, Nadine şi The Marker. Totodată, formaţia Hot Chocolate, cântăreţul Tiziano Ferro şi chitaristul Steve Vai au fost vedetele internaţionale care au concertat la ediţia din 2009 a festivalului.

Marele trofeu al Festivalului "Cerbul de Aur" din 2009 a fost câştigat de Antonino din Italia, cu piesa lui Horia Brenciu "Septembrie luni", Cerbul de Argint a revenit românilor de la The Marker, iar pe poziţia a treia s-a clasat un alt român, Ovi, care a reprezentat Norvegia.

Festivalul "Cerbul de Aur" a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici