Festivalul "Opera Copiilor" aduce poveştile în aer liber, între 29 mai şi 1 iunie, la Bucureşti

Opera Comică pentru Copii organizează, între 29 mai şi 1 iunie, în Bucureşti, prima ediţie a Festivalului "Opera Copiilor", o iniţiativă ce propune o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

1778 afișări
Imaginea articolului Festivalul "Opera Copiilor" aduce poveştile în aer liber, între 29 mai şi 1 iunie, la Bucureşti

Festivalul "Opera Copiilor" aduce poveştile în aer liber, între 29 mai şi 1 iunie, la Bucureşti (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău - la Foişor, la Peluză şi pe Aleea "Michael Jackson" -, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul debutează cu "Ziua Prieteniei", în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează "Picnicul Copiilor" (15.00 - 17.00), la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiaşi din Bucureşti.

Următoarele două zile, "Ziua Muzicii" şi "Ziua Tradiţiilor", sunt destinate activităţilor în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (10.00 - 17.00), recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduieşte momente artistice din trei registre diferite: "Cutia Muzicală" (16.00 - 19.00) - mini-concerte susţinute în Foişor de ansambluri de copii din Bucureşti şi din ţară; "Tărâmul poveştilor" (14.00 - 15.00) - povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; "Concertele de la ţărm" (20.00 - 21.00) - seri de folk la Peluză. Invitaţii acestei ediţii sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu şi Ovidiu Mihăilescu.

Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentaţii ale operei "Flautul Fermecat", iar duminică, musicalul "Coana Chiriţa", cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin "Parada Şcolilor de Balet" (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie "Floria Capsali", Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea "Michael Jackson", unde fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, şi culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfăşura interviuri cu personalităţi din cultură, artă, sport şi jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul "Copilăria mea". Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Ţopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.

"După succesul înregistrat cu Festivalul «Hänsel şi Gretel», când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Şi ce altă perioadă poate fi mai proprice pentru a aduce poveştile, muzica şi personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul «Opera Copiilor»!", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului "Opera Copiilor" poate fi consultat pe site-ul instituţiei organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregăteşte alte două noi producţii: "Fetiţa cu chibrituri" (balet, premiera pe 12 iunie) şi "Münchhausen", de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", în datele de 5 şi 6 septembrie). Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - şi de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii, cu o oră înaintea începerii spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici