Festivalul Summer Well 2018, un eveniment pentru publicul din Bucureşti. Night picnic, cu Orchestra Simfonică, şi alte surprize pregătite de organizatori. PROGRAM

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Summer Well are loc de vineri până duminică, pe domeniul Ştirbey din Buftea, iar în prima zi este anunţat un picnic de noapte, cu Orchestra Simfonică Bucureşti, arată organizatorii.

4697 afișări
Imaginea articolului Festivalul Summer Well 2018, un eveniment pentru publicul din Bucureşti. Night picnic, cu Orchestra Simfonică, şi alte surprize pregătite de organizatori. PROGRAM

Festivalul Summer Well 2018, pentru publicul din Bucureşti. Night picnic, vineri, cu Orchestra Simfonică. Ce alte surprize au pregătit organizatorii

Festivalul Summer Well 2018 îşi deschide porţile vineri, de la ora 18.00, pentru ca, în weekend, festivităţile să se desfăşoare cu începere de la orele 12.00.

Şi în acest an, seara de vineri este dedicată Night Picnic. Conceptul de Night Picnic a fost prezentat publicului pentru prima dată în anul 2017, când organizatorii au extins durata festivalului cu o zi. Publicul va avea parte de un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti, care va interpreta într-o manieră clasică cele mai cunoscute piese ale trupelor ce vor concerta în acest an în festival.

Surpriza pregătită este Rhye, proiectul muzical R&B al cântăreţului canadian Mike Milosh. Misterios, senzual, Rhye este o combinaţie sensibilă între o voce divină şi o percuţie senzorială, spun organizatorii. Cu ocazia Summer Well 2018, Rhye concertează în premieră în România. Intrarea la Night Picnic este gratuită pentru posesorii abonamentelor şi biletelor Summer Well.

Designerii Morag Myerscough şi Luke Morgan, parte a Supergroup London, vor dezvolta instalaţia Super Hot, prezentată în cadrul Summer Well 2017. Morag şi Luke au avut prima expoziţie permanentă de la Design Museum din Londra finalizată în anul 2016.

Seria de invitaţi speciali îi include pe cei de la Lantern Company, din Liverpool, care, vineri şi sâmbătă, vor avea un spectacol de lumini şi culori, marcat de instalaţiile senzaţionale, sub formă de creaturi supradimensionate luminoase.

Şi în acest an, Summer Well reuneşte nume mari ale scenei muzicale internaţionale, cu nouă artişti prezenţi pentru prima dată în România, pregătiţi să ofere publicului concerte unice. Printre cei care vor experimenta pentru prima dată vibraţia publicului românesc se numără Justice, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Oscar And The Wolf, Tom Grennan, HMLTD şi Isaac Gracie.

Justice, Kodaline, Cigarettes After Sex, Oscar And The Wolf şi Tom Grennan urcă pe scenă sâmbătă seară. Ziua de recitaluri va fi deschisă de Tom Grennan, muzician britanic devenit cunoscut în urma colaborării cu trupa Chase & Status pentru piesa "All Goes Wrong". EP-ul de debut, "Something In The Water", a fost produs de Charlie Hugall (care a lucrat cu Florence + The Machine şi The Maccabees). Primul lui album - "Lighting Matches" - a fost lansat în iulie 2018 şi se bucură deja de cronici foarte bune în presa din Marea Britanie.

Belgianul Oscar and the Wolf a captat atenţia publicului cu piesa "Orange Sky", în anul 2003. Primul său album, "Entity", lansat în 2014, a atras critici pozitive şi i-a adus recunoaştere internaţională.

Direct din Brooklyn (SUA) vine trupa Cigarettes After Sex, care aduce piese ca "Affection", "Nothing’s Gonna Hurt You Baby" şi "K" la Summer Well 2018. Una dintre cele mai reprezentative definiţii ale trupei americane Cigarettes After Sex o constituie o călătorie într-un univers al melancoliei, se arată în textul organizatorilor.

Kodaline, trupa irlandeză de rock alternativ, este la primul concert în România. Trupa a ajuns cunoscută încă din 2012, cu piese ca "All I Want", o baladă rock, iniţial neprogramată în planurile de lansări ale trupei, dar care a ajuns pe coloana sonoră a celebrului serial "Anatomia lui Grey". În prezent, cea mai auzită piesă pe radiourile din România este "Follow Your Fire", melodie regăsită şi pe coloana sonoră a celei mai recente reclame comerciale Orange.

Justice, duoul electro format din Xavier de Rosnay şi Gaspard de Auge, reprezintă una dintre cele mai aşteptate apariţii ale serii şi va încheia ziua sâmbătă. Show-urile îndrăzneţe ale francezilor sunt o combinaţie de muzică, video şi lumini, ce au zguduit lumea muzicii electronice încă de la albumul de debut, "Cross", din anul 2007. Tot atunci au primit şi prima nominalizare la premiile Grammy, obţinând, de-a lungul timpului, şi trei premii MTV Europe Music.

Duminică, de la ora 12.00, pe rând, Bastille, The Kooks, Sofi Tukker, HMLTD şi Isaac Gracie se cânta pe scena principală, în ultima zi de festival.

Ziua de duminică începe cu Isaac Gracie, una dintre cele mai recente revelaţii pe scena muzicală internaţională. În anul 2015, Isaac a înregistrat melodia "Last Words" într-o singură seară şi a făcut-o publică pe un site de muzică, compoziţie care a atras atenţia publicului. Isaac a finalizat înregistrările pentru albumul de debut, care a fost lansat în aprilie 2018.

HMLTD, "cea mai palpitantă" nouă trupă britanică cum este descrisă în presa internaţională de specialitate, ajunge şi ea la Summer Well 2018. Trupa glam-pop este recunoscută drept o prezenţă excentrică şi total inedită pe scena londoneză.

Stilul jungle pop, inspirat din muzica house a anilor '90, este adus de Sofi Tukker, duoul american format din Sophie Hawley-Weld şi Tucker Halpern. Unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei este "Best Friend", iar, anul trecut, duoul a primit şi o nominalizare la Grammy pentru single-ul "Drinkee". Sofi Tukker a lansat anul acesta primul album: "Treehouse".

Şi pentru că muzica indie este întotdeauna atât de apreciată şi sună atât de bine în festivaluri, The Kooks se numără printre artiştii care se alătură celei de-a opa ediţii a festivalului. Rockeri energici şi pasionaţi, membrii The Kooks fac parte din noua generaţie de artişti britanici, cu influenţe majore din muzica rock clasică. Albumul de debut, "Inside In/ Inside Out", apărut în 2006, a înregistrat un succes fantastic în Marea Britanie, fiind premiat cu patru discuri de platină în doar primul an. Un nou album urmează să fie lansat anul acesta.

Cea mai aşteptată apariţie a serii, Bastille, a reuşit să devină una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Trupa britanică revine la Summer Well, după ce a concertat prima dată în România la festival în 2014. Câştigătoare a prestigiosului premiu Brit, cu milioane de albume vândute, trupa are milioane de vizualizări pe YouTube pentru cea mai celebră piesa a ei, "Pompeii', care a ajuns la 470 de milioane de vizualizări. Bastille a început ca proiect solo al cântăreţului Dan Smith, iar ulterior i s-au alăturat clăparul Kyle Simmons, chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. Numele trupei a fost inspirat de ziua de naştere a lui Smith, care coincide cu ziua naţională a Franţei ("Bastille Day").

O nouă scenă, Red Bull Music Stage, îi aduce la Summer Well pe Lady Leshurr şi proiectul Culese din Cartier. Duminică, pe această scenă este programată o producţie specială şi un mix eclectic de artişti. Proiectul Culese din Cartier prezintă #Totsatu', care îi reuneşte pe Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grimme, Fantome, Basska, Argatu’ şi Moş Martin, Celula de Criză şi Hanu’ cu Bragă.

Partea internaţională este reprezentată de Lady Leshurr, producătoare şi interpretă ce domină scena de rap britanică. Viralizarea seriei sale freestyle "Queen’s Speech" (118 milioane de vizualizări pe YouTube) a adus-o în atenţia fanilor şi a atras laudele criticilor de specialitate.

Pentru prima dată zona de camping este situată în interiorul Domeniului Ştirbey. Camping-ul se deschide vineri, la ora 12.00, şi se va închide luni, la ora 12.00, arată organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici