Fiica lui Stephen Hawking: Familia noastră a căzut într-o gaură neagră. Declaraţii şocante despre divorţuri, dependenţa de alcool şi abuzuri

Lucy Hawking, fiica fizicianului englez Stephen Hawking, a vorbit despre problemele din cadrul familiei sale, printre care divorţuri, dependenţa de alcool şi abuzuri.

25919 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Stephen Hawking: Familia noastră a căzut într-o gaură neagră. Declaraţii şocante despre divorţuri, dependenţa de alcool şi abuzuri

Fiica lui Stephen Hawking: Familia noastră a căzut într-o gaură neagră. Declaraţii şocante despre divorţuri, dependenţa de alcool şi abuzuri (Imagine: Daily Mail)

Stephen Hawking a scris, alături de fiica sa, Lucy, o serie de cărţi pentru copii bazate pe ştiinţă. Aventurile cosmice ale unui băiat pe nume George s-au vândut în număr record, cărţile fiind traduse în 37 de limbi. Cea de-a treia carte din serie poartă titlul "George şi Big Bang-ul", scrie dailymail.co.uk.

Scrierea cărţilor a marcat un nou tip de relaţie între cei doi. Lucy spune că amestecul de faimă, fizică şi dizabilitate din tatăl ei i-a făcut chiar şi pe membrii familiei sale să se simtă "captivi într-un alt capitol din povestea Stephen Hawking".

În 1995, Stephen Hawking a divorţat de soţie şi s-a căsătorit cu asistenta medicală care îl îngrijea, Elaine Mason. Mai târziu au apărut însă zvonuri potrivit cărora Mason îl abuza pe Hawking, deoarece el cerea frecvent tratament pentru tăieturi şi vânătăi inexplicabile.

Fiica lui Hawking a fost una dintre persoanele care au raportat bănuielile ei poliţiei, însă Hawking a refuzat să coopereze iar poliţia a abandonat cercetările.

Şi Lucy Hawking a avut probleme: un mariaj ratat şi descoperirea că fiul ei cel mic, William, are autism. Descoperirea bolii fiului ei a fost un şoc pentru Lucy.

"Când William era mic mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, dar mă gândeam că nu este posibil. Când a fost diagnosticat am fost furioasă", spune Lucy Hawking.

În 2004 femeia s-a internat într-o clinică de reabilitare din Arizona pentru a-şi trata depresia şi problemele cu alcoolul.

Tatăl ei a divorţat de Elaine Mason în 2006.

"A fost o perioadă catastrofală. Ca familie, aceea a fost căderea într-o gaură neagră. Ca să ieşim de acolo, trebuia să facem ceva care să aibă sens. Scrierea cărţilor în colaborare cu tata pentru a inspira copiii a părut un mod de a aduce o contribuţie lumii", a declarat fiica lui Stephen Hawking.

Ideea scrierii cărţilor a venit la ziua de naştere a fiului lui Lucy, William, când prietenii acestuia s-au adunat în jurul lui Stephen Hawking şi au început să îi pună întrebări despre fizică.

"Mi-am dat seama că îi putem face să înţeleagă informaţia dacă o prezentăm într-un mod relevant pentru ei", a spus Lucy Hawking.

Prima carte, "George şi cheia secretă a Universului", combină o poveste de acţiune cu eseuri scrise de Stephen Hawking şi alţi savanţi prin care sunt explicate minunile ştiinţei. Cea de-a doua carte, "George şi vânătoarea de comori în cosmos", a fost un real succes.

Citeşte şi: Cum arată cea mai scumpă casă din lume. Costă 175 de milioane de dolari şi are numai trei dormitoare

Lucy este mândră de determinarea cu care tatăl ei s-a implicat în proiect.

Atins de scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 22 de ani, profesorul se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

După diagnostic, medicii i-au spus că mai are doar câţiva ani de trăit, însă Stephen Hawking a reuşit să supravieţuiască peste 40 de ani şi a devenit un om de ştiinţă recunoscut la nivel internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici