Fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin, o prezenţă constantă în tabloide. Cum răspunde tatăl acuzaţiilor că Elizaveta Peskova ar putea sustrage informaţii sensibile din Parlamentul European

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, sare în apărarea fiicei sale, care a devenit recent subiectul unui scandal pe holurile Parlamentului European.

5676 afișări
Imaginea articolului Fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin, o prezenţă constantă în tabloide. Cum răspunde tatăl acuzaţiilor că  Elizaveta Peskova ar putea sustrage informaţii sensibile din Parlamentul European

Dmitri Peskov îşi apără fiica, acuzată că ar putea sustrage informaţii sensibile din Parlamentul European. Elizaveta, o prezenţă constantă în tabloide

Elizaveta Peskova, fiica de 21 de ani a purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, lucrează ca stagiar pentru europarlamentarul francez de extrema dreaptă Aymeric Chauprade.

După aflarea veştii, mai mulţi europarlamentari au reacţionat în termeni critici, catalogând prezenţa fiicei oficialului rus în Parlamentul European ca fiind o „breşă” în securitatea instituţiei. Calitatea de stagiar îi permite Elizavetei Peskova acces neîngrădit în clădirile Parlamentului European, precum şi în sistemul de intranet al instituţiei.

Dmitri Peskov consideră că reacţiile critice la adresa fiicei sale reprezintă o exagerare, relatează Europa Liberă. „Vorbim despre o studentă obişnuită şi un internship obişnuit”, le-a declarat purtărtorul de cuvânt al Kremlinului jurnaliştilor ruşi într-o conferinţă de presă.

O reacţie pe acest subiect a venit şi din partea eurodeputatului extremist Aymeric Chauprade, şeful Elizavetei Peskova. El îi acuză pe colegii săi vocali din Parlamentul European de „rusofobie conspirativă”.

Remunerată cu 1.000 de euro pe lună, la fel ca toţi ceilalţi stagiari pe care i-a avut Chauprade, Elizaveta Peskova, „are acces doar la date publice” şi „nu are acces la dezbaterile cu uşile închise”, a subliniat europarlamentarul.

Aymeric Chauprade a fost unul susţinătorii fervenţi ai anexării în 2014 de către Rusia a Peninsulei Crimeea. De numele politicianului este legat însă şi scandalul Air Cocaine din 2013, care a dus la mai multe arestări de cetăţeni francezi, în Republica Congo, pentru implicarea în traficarea pe calea aerului a nu mai puţin 700 de kilograme de cocaină.

Vizita de la şantierul naval

Şcolită în Drept la Paris, Elizaveta Peskova cochetează de ceva vreme cu scena politică.

O simplă căutare pe Google ne-o arată ca fiind o prezenţă constantă în tabloidele din Rusia şi din Europa, unde atrage atenţia nu doar prin luxul ei vestimentar şi stilul de viaţă tipic unei fiice din cercurile puterii de la Kremlin, ci şi printr-o sumedenie de gafe făcute de-a lungul timpului.

În 2017, Peskova i-a vizitat pe muncitorii de pe şantierul naval din Sevastopol, Crimeea. Acolo, fiica lui Dmitri Peskov a încercat să-şi testeze talentul în arta declaraţiilor politice, rezultând însă într-un fiasco, relata la acea dată International Business Times.

Pozându-se alături de doi muncitori în salopete murdare de unsoare, Elizaveta Peskova, îmbrăcată într-o rochie scumpă care ar fi fost creată de fiica liderului cecen Ramzan Kadîrov, a făcut o declaraţie etichetată drept ofensatoare de către presa rusă. „Construirea de nave nu este ceva ruşinos. Nu ştiu nici măcar o persoană care să-şi închipuie că toate aceste ambarcaţiuni sunt construite de oameni”.

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, o ironiza atunci pe o reţea de socializare: „În sfârşit s-a născut o nouă stea pe cerul politicilor feudale ale statului nostru”.

Uniunea Europeană este îngrijorată în legătură cu eventuale ingerinţe ale Rusiei la alegerile pentru Parlamentul European de la sfârşitul lunii mai.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici