Fiicele şi văduva lui Tom Petty se ceartă pe moştenirea lăsată de artist

Văduva muzicianului american Tom Petty şi cele două fiice ale acestuia sunt implicate au ajuns în justiţie pentru respectarea testamentului artistului şi pentru muzica inedită a acestuia, relatează nme.com.

185 afișări
Imaginea articolului Fiicele şi văduva lui Tom Petty se ceartă pe moştenirea lăsată de artist

Fiicele şi văduva lui Tom Petty se ceartă pe moştenirea lăsată de artistul american

Neînţelegerile au pornit după ce văduva lui, Dana York Petty, a depus documente în instanţă care atestă că deţine controlul asupra moşternirii artistului. Fiicele lui Petty dintr-o căsnicie anterioară, Adria şi Annakim, susţin că tatăl lor a dorit ca şi ele să aibă drepturi asupra operei lui.

Dana York Petty a afirmat că cele două femei o împiedică să se ocupe de moştenire, dar şi că i-au insultat pe foştii colegi de trupă ai regretatului său soţ.

Acuzaţiile sunt negate de Adria Petty: "Nu sunt cenul de persoană care să-şi vadă violată toată viaţa. Să o văd denigrată. Să îl văd discreditat pe tatăl meu".

"Îmi pare rău că nu sunt un bărbat şi că nu pot să îţi câştig respectul prin munca şi activităţile pe care le fac" a mai declarat fiica regretatului muzician.

Reclamaţia a făcut referire şi la la blocarea lansării unor materiale solo înregistrat în urmă cu 25 de ani. Văduva rockerului american dorea să includă piesele nelansate pe o ediţie aniversară de 25 de ani a albumului "Wildflowers", dar una dintre fiice, Adria, s-a opus şi a încercat să blocheze procesul.

Adria Petty a înaintat o petiţie prin care o acuza pe Dana York Petty că a ignorat două dintre dorinţele menţionate în testament de regretatul său soţ. Ea susţine că Dana ar fi primit o cerere de a transfera bunurile ce ţin de "proprietatea artistică" în afara fondului care administrează moştenirea şi într-o companie separată, care să fie condusă de ea şi de cele două fiice.

Tom Petty s-a născut în statul american Florida în 1950. El a devenit celebru atât ca ca artist solo, cât şi ca membru al formaţiei The Heartbreakers şi al grupului The Traveling Wilburys. De-a lungul carierei, muzicianul, cunoscut pentru piese ca "Free Fallin'", "American Girl" şi "Won't Back Down", a vândut peste peste 80 de milioane de albume. Acesta a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Tom Petty a murit pe 2 octombrie 2017, la vârsta de 66 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici