Filme despre femeile de pe Wall Street şi prima întâlnire romantică a soţilor Obama, la Festivalul Sundance 2016 - VIDEO

Femeile de pe Wall Street, atacul armat comis în 2012 într-o şcoală din Connecticut, dreptul la avort şi o relatare imaginară despre prima întâlnire romantică dintre Barack Obama şi viitoarea lui soţie, Michelle, se numără printre subiectele relatate în filmele selectate la Festivalul Sundance 2016.

184 afișări
Imaginea articolului Filme despre femeile de pe Wall Street şi prima întâlnire romantică a soţilor Obama, la Festivalul Sundance 2016 - VIDEO

Filme despre femeile de pe Wall Street şi prima întâlnire romantică a soţilor Obama, la Festivalul Sundance 2016 - VIDEO

Titlurile a peste 120 de lungmetraje şi documentare au fost anunţate, miercuri, în selecţia oficială a ediţiei din 2016 a Festivalului Sundance, informează Reuters.

Lungmetraje în care apar actorii Daniel Radcliffe, Ellen Page, Elisabeth Moss şi cântăreţul pop Nick Jonas vor proiectate la rândul lor în cele 11 zile ale celebrului festival american, înfiinţat de actorul Robert Redford pentru a promova filmele independente şi care va avea loc în luna ianuarie, în statul Utah.

Povestea fictivă despre prima întâlnire romantică a soţilor Obama apare în lungmetrajul "Southside With You", a cărui acţiune este plasată într-o după-amiază din vara anului 1989, când viitorul preşedinte american şi viitoarea lui soţie au ieşit pentru prima dată împreună în oraş - într-un cartier din Chicago. Barack Obama este interpretat de actorul britanic Parker Sawyers, iar Michelle Obama este interpretată de Tika Sumpter.

 

În lungmetrajul "Equity", actriţa Anna Gunn, fosta vedetă din serialul "Breaking Bad", joacă rolul unui expert din industria bancară care luptă din toate puterile pentru a fi promovată într-o firmă de pe Wall Street, coordonând o controversată Ofertă Publică Iniţială (Initial Public Offering/ IPO) - termen din domeniul pieţei de capital, care denumeşte oferta iniţială de acţiuni a unei societăţi ce urmează să fie cotată la bursă.

Asasinarea cu arme de foc a 26 de elevi şi profesori, în decembrie 2012, în şcoala elementară Sandy Hook din statul american Connecticut reprezintă subiectul abordat în documentarul "Newtown", ce prezintă efectele pe care acel masacru le-a avut asupra întregii comunităţi.

Printre celelalte documentare selecţionate la Sundance 2016 se află şi "Jim", un film despre viaţa jurnalistului american Jim Foley care a fost decapitat de militanţii din organizaţia teroristă Statul Islamic în 2014, dar şi "Trapped", o producţie ce analizează dificultăţile cu care se confruntă clinicile specializate în avorturi din Statele Unite.

Nick Jonas joacă rolul principal într-un lungmetraj despre o frăţie universitară, intitulat "Goat", iar Daniel Radcliffe, starul francizei cinematografice "Harry Potter", joacă în "Swiss Army Man", un lungmetraj despre un bărbat aflat în dificultate şi călătoria lui epică spre casă.

Ediţia din 2016 a Festivalului de Film Sundance, care include producţii cinematografice independente şi din alte ţări, precum Germania, Chile, China şi Columbia, se va desfăşura în perioada 21 - 31 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici