Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, sâmbătă la ShortsUP

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP - "Marele Picnic", ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală

118 afișări
Imaginea articolului Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, sâmbătă la ShortsUP

Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, la ShortsUP, sâmbătă (Imagine: shortsup.ro)

"Marele Picnic" ShortsUP este un eveniment outdoor cu filme scurte premiate, completate de tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, boardgames şi gustări la iarbă verde, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

11 scurtmetraje în care predomină teme ca evadările, călătoriile şi fluturii în stomac se îngrămădesc sub cerul liber pentru a da tonul atmosferei de vacanţă. Libertatea vine odată cu încălcarea regulilor cunoscute la fel cum iubirea nu ţine cont de vârstă sau ocupaţie.

În "Frumuseţe adevărată" (regia: Peter Besson, SUA, 2009) un hoţ profesionist îşi cunoaşte jumătatea în timpul "serviciului", iar, în "Stop Joc" (regia: Thomas Perrier, Franţa, 2007), Patrice se îndrăgosteşte în câteva ore până peste urechi fără să-şi dea seama de ce îl aşteaptă.

Atunci când coincidenţele se ţin lanţ, sunt toate şansele ca banalul cotidian să dezvăluie întâmplări amuzante sau şocante. "Călătorie de afaceri" (regia: Sean Ellis, Marea Britanie/ Franţa, 2008), o comedie nominalizată la BAFTA şi premiată la Toronto Film Festival, spune povestea unui om de afaceri părăsit de iubită, care-şi depăşeşte limitele pornind de la o fotografie găsită în camera de hotel. Aceeaşi combinaţie de umor amar este prezentă şi în "Noii Locatari" (regia: Joachim Back, SUA/ Danemarca, 2009), scurtmetraj premiat cu Oscar, care aduce la un loc un vecin indiscret, un traficant de droguri şi un soţ furios.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

"Marele Picnic" începe la ora 20.00, iar până la ora 21.30 este loc de plimbări şi relaxare: spectatorii pot descoperi Grădina Botanică printr-un tur ghidat, se pot bucura de gustări fresh la răcoare sau pot alege un antrenament intens cu jocuri în aer liber. Pentru că, de această dată, spaţiul de proiecţie este o pajişte întinsă, cinefilii sunt rugaţi să vină pregătiţi cu o pătură, pentru a savura lejer cele două ore de filme scurte şi bune.

Biletele pentru ShortsUP "Marele Picnic" pot fi cumpărate în avans prin My Ticket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei. Proiecţia va avea loc în sectorul denumit "Grădina Italiană", iar accesul se face prin strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

"Marele Picnic" este un eveniment-retrospectivă în care selecţia filmelor a fost realizată în funcţie de aplauzele primite din partea publicului ShortsUP în ultimii patru ani. Dacă vremea o va permite, proiecţia ShortsUP va rula în aer liber, conform programului stabilit. În cazul în care vremea va împiedica derularea normală a evenimentului, acesta va fi reprogramat pentru weekendul ce urmează, în data de 20 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici