Filmele pe care nu trebuie să le ratezi în 2020: James Bond, supereroi şi drame româneşti - VIDEO

Filmele care vin în 2020 pe marile ecrane româneşti aduc personaje cunoscute deja precum James Bond, Mulan şi supereroi, dar şi noi drame româneşti.

5154 afișări
Imaginea articolului Filmele pe care nu trebuie să le ratezi în 2020: James Bond, supereroi şi drame româneşti - VIDEO

Filmele pe care nu trebuie să le ratezi în 2020: James Bond, supereroi şi drame româneşti - VIDEO

Anul 2020 va începe în forţă, pe 3 ianuarie, cu filmul de groază "Blestemul/ The Grudge", în regia lui Nicolas Pesce. Andrea Riseborough, Lin Shaye, John Cho, Jacki Weaver şi Demián Bichir joacă rolurile principale în această poveste care merge pe urmele unui jurământ de răzbunare, potrivit cinemagia.ro.

Tot în prima săptămână a anului este programată premiera în România a peliculei muzicale "Cats". Regizorul Tom Hooper ("The King’s Speech", "Les Misérables"), premiat cu Oscar, a apelat la Francesca Hayward, Idris Elba, Taylor Swift, Laurie Davidson şi Mette Towley pentru a adapta pentru ecran spectacolul muzical semnat de Andrew Lloyd Webber.

O săptămână mai târziu ajunge pe ecranele româneşti şi "Bombshell", cu Margot Robbie, Charlize Theron şi Nicole Kidman într-o poveste bazată pe întâmplări reale petrecute în redacţia Fox News.

La jumătatea lunii vine pe ecrane "Băieţi răi pe viaţă/ Bad Boys for Life", în care Will Smith şi Martin Lawrence reiau rolurile lui Marcus Burnett (Lawrence) şi Mike Lowery (Smith).

Imagini din noua producţie pot fi văzute aici:

Robert Downey Jr. interpretează rolul unuia dintre cele mai cunoscute personaje pentru copii în "Dolittle". Alături de el, în povestea omului care poate vorbi cu animalele, sunt Tom Holland, Emma Thompson, Rami Malek, Antonio Banderas şi Michael Sheen.

Regizorul Sam Mendez i-a adunat pe ecran pe Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Richard Madden, Mark Strong, George MacKay şi Colin Firth într-o peliculă dedicată Primului RĂzboi Mondial, "1917". Doi soldaţi englezi primesc misiunea de a livra un mesaj în teritoriul ocupat de inamic.

În ultimul weekend din ianuarie ajunge pe ecranele româneşti şi "Mizerabilii/ Les misérables", pelicula lui Ladj Ly remarcată anul trecut la festivaluri şi premiată în toată lumea.

Pentru "Gangsteri cu stil/ The Gentlemen", o peliculă de acţiune construită în jurul unei afaceri ilegale cu marijuana, regizorul Guy Ritchie a colaborat cu Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Jeremy Strong şi Colin Farrell.

Tom Hanks este vedeta producţiei "O zi minunată în cartier/ A Beautiful Day in the Neighborhood", care spune povestea prieteniei dintre celebrul om de televiziune Fred Rogers (Tom Hanks) şi jurnalistul Tom Junod.

Cui i-a plăcut "Joker" îi va prinde bine şi varianta feminină a supereroului DC, "Păsări de pradă şi fantastica Harley Quinn/ Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn". Margot Robbie are prim-planul, alături de ea pe generic regăsindu-se Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead şi Derek Wilson. Harley Quinn lucrează cu supereroi precum Black Canary, Huntress şi Renee Montoya.

Clint Eastwood revine în rolul de regizor cu o peliculă inspirată de evenimente reale. "Cazul lui Richard Jewell/ Richard Jewell" îi are în rolurile principale pe Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Walter Hauser, Jon Hamm şi Kathy Bates. Filmul spune povestea atentatului cu bombă de la Jocurile Olimpice din Atlanta, din 1996, când unul dintre cei care păzeau stadionul a reuşit să salveze vieţile celor prezenţi.

La finalul lunii februarie vine pe marile ecrane româneşti "Chemarea străbunilor/ The Call of the Wild", ecranizarea poveştii scrise de Jack London, care îi are ca protagonişti pe Karen Gillan, Harrison Ford, Dan Stevens şi Omar Sy.

Un alt fel de film cu mafioţi propune Marco Bellocchio, cu "The Traitor/ Il traditore", mergând pe urmele vieţii lui Tommaso Busceta, un infractor sicilian care a colaborat cu autorităţile dezvăluind modul de lucru şi structurile temutei organizaţii criminale.

Printre premierele lunii martie se numără "Sorry We Missed You", noul film regizat de Ken Loach. Pelicula intră în intimitatea unei istorii de familie proiectate, aşa cum obişnuieşte regizorul britanic, pe fundalul unor realităţi sociale contemporane.

Noua adaptare a poveştii lui "Mulan", eroina chineză, îi are printre protagonişti pe Donnie Yen, Yifei Liu şi Jet Li. Hua Mulan este cunoscută pentru că a îmbrăcat haine de bărbat pentru a-i lua locul tatălui în război.

Tot o eroină are şi pelicula "Portretul unei femei în flăcări/ Portrait de la jeune fille en feu", regizat de Céline Sciamma. Marianne este o artistă angajată să realizeze potretul lui Héloïse, o tânără aristocrată care tocmai a ieşit dintr-o mânăstire pentru a intra într-o căsătorie de convenienţă.

Pe 10 aprilie vine şi ultimul film în care Daniel Craig mai interpretează rolul agentului 007. "Nu e vreme de murit/ No Time to Die", în regia lui Cary Joji Fukunaga, este o nouă aventură care îl face pe James Bond să renunţe la izolarea pe care o alesese.

Supereroina interpretată până acum de Scarlett Johansson, "Văduva neagră/ Black Widow", primeşte propriul său film Marvel şi spectatorii români îl pot vedea începând de pe 1 mai.

"Fast & Furious 9"continuă în regia lui Justin Lin seria aventurilor cu personaje interpretate de Lucas Black, Tyrese Gibson, Vin Diesel şi Charlize Theron. Filmul care îşi propune să cucerească o nouă generaţie de fani este descris de regizor drept "de departe, cel mai ambiţios din serie".

Pe 5 iunie vine şi "Wonder Woman 1984", povestea ecranizată după benzi desenate de Patty Jenkins cu Gal Gadot, Connie Nielsen, Chris Pine, Robin Wright şi Kristen Wiig. Eroina DC ia în piept anii 1980 cu tot ce înseamnă ei, de la muzică disco, artă pop până la politică conservatoare şi alte minuni ale epocii.

Noua aventură a eroinei arată aşa:

Dacă este vorba despre reluări, la jumătatea anului este aşteptată pe ecranele din România producţia "Top Gun: Maverick", unde Tom Cruise se reîntâlneşte cu Jennifer Connelly şi Val Kilmer într-o nouă aventură cu avioane de vânătoare.

Luna iulie are ca vedete pe ecranele româneşti aventurile din "Minions 2" şi "Vânătorii de Fantome: Moştenirea/ Ghostbusters: Afterlife", continuări ale producţiilor de succes care au adunat fani de toate vârstele pentru cele două poveşti.

Şi regizorul Christopher Nolan, cunoscut pentru producţii precum "Inception" şi "The Dark Knight", revine pe ecrane în 2020, filmul său "Tenet", cu John David Washington, Robert Pattinson şi Kenneth Branagh fiind anunţat în cinematografe pe 17 iulie. De data aceasta un agent secret este cel care revine la viaţă pentru a evita declanşarea celui de-al III-lea război mondial.

Primele imagini par să promită o nouă aventură ameţitoare:

O poveste SF alege şi Antoine Fuqua pentru filmul său "Infinite". Chris Evans şi Mark Wahlberg sunt capetele de afiş ale poveştii unui om care îşi dă seama că are amintiri din vieţile anterioare.

"Monster Hunter" este ecranizarea unui joc video. Regizorul Paul W.S. Anderson îi are în distribuţie pe Milla Jovovich şi Ron Perlman pentru trecerea dintr-o lume în alta, pe 4 septembrie în cinematografe.

Toamna aduce o nouă producţie din seria agenţilor britanici cu umbrele şi dispozitive spectaculoase. "The King's Man: Începutul", în regia lui Matthew Vaughn, îi are pe generic pe Gemma Arterton, Matthew Goode, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes, Tom Hollander, Djimon Hounsou şi Taron Egerton în povestea de aventuri cu simţul umorului.

Marvel aşteaptă să culeagă roadele anului până la lansarea "Eternals". Producţia regizată de Chloé Zhao vine cu o serie nou nouţă de supereroi interpretaţi de vedete ca Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek. Premiera este programată pe 6 noiembrie.

Tot la nivelul superproducţiilor aşteptate se anunţă "Dune", ecranizarea unuia dintre cele mai cunoscute titluri SF. Denis Villeneuve i-a strâns pe ecran pe Oscar Isaac, Jason Momoa, Rebecca Ferguson şi Josh Brolin pentru producţia care va avea premiera în România pe 18 decembrie.

Tot unei poveşti celebre i s-a dedicat şi Steven Spielberg pentru a-şi îndeplini visul de a regiza un film muzical. "West Side Story" readuce pe ecrane unul dintre spectacolele clasice ale Broadway-ului din anii ´50, un adevărat "Romeo şi Julieta" de cartier.

Dragoste şi eroism în mai multe nuanţe de "românesc"

"Dragoste 2. America" este pelicula lui Florin Şerban, cu Igor Babiac, Emõke Pál şi Constantin Dogioiu. Drama care va avea premiera pe 10 ianuarie, potrivit Cinemagia, este a doua parte a trilogiei dragostei.

Filmul "Tipografic Majuscul", de Radu Jude, cu Şerban Pavlu, Ioana Iacob, Bogdan Zamfir şi Şerban Lazarovici, aduce pe ecran povestea care a fost o piesă de teatru de mare forţă. Este istoria adevărată a unui adolescent care a fost anchetat în mod violent de Securitate pentru că a scris pe ziduri texte care denunţau realitatea din România comunistă.

Regizorul Jesús del Cerro s-a obişnuit să facă filme româneşti. De data aceasta comedia sa se numeşte "Miami Bici" şi îi are în distribuţie pe Matei Dima şi Codin Maticiuc.

Documentarul "colectiv", în regia lui Alexander Nanau, va ajunge în cinematografele româneşti pe 28 februarie. Producţia a mers pe firul impactului pe care l-a avut drama din clubul bucureştean şi a decupat un profil al reţelei de minciuni, corupţie şi manipulare care a transformat o tragedie într-un portret al realităţilor sociale şi politice din România.

"Urma", regizat de Dorian Boguţă, intră pe ecrane în martie, cu povestea misterioasă a relaţiei dintre un pianist şi sora sa. Marin Grigore, Teodor Corban, Madalina Diana Ghenea şi Irina Rădulescu sunt capetele de afiş ale dramei.

La jumătatea lunii martie intră în cinematografe şi "Ivana cea Groaznică", pelicula Ivanei Mladenovic, regizoarea care părăseşte România pentru a filma în oraşul natal, în Serbia.

Dan Chişu vine cu "5 minute", noua sa producţie, cu Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu şi Adrian Titieni, pe 27 martie, pentru a spune povestea implicaţiilor pe care le are un scandal dintr-un cinematograf în timpul căreia organizatorii şi publicul proiecţiei care ţine care atinge probleme LGTB sunt agresaţi de mai mulţi protestatari care par să fie organizaţi.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
premiere,
cinema,
2020

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici