Filmele "Poziţia copilului" şi "Waiting for August" şi un concert Monooka, în weekend, în Olanda - VIDEO

Lungmetrajele "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, şi "Waiting for August", de Teodora Ana Mihai, şi un concert Monooka vor fi prezentate, sâmbătă şi duminică, în Zevenaar (Olanda), în cadrul unui eveniment de promovare a filmului şi culturii româneşti.

117 afișări
Imaginea articolului Filmele "Poziţia copilului" şi "Waiting for August" şi un concert Monooka, în weekend, în Olanda - VIDEO

Filmele "Poziţia copilului" şi "Waiting for August" şi un concert Monooka, în weekend, în Olanda - VIDEO (Captură video)

În fiecare an, cinema-ul de artă din Zevenaar realizează un program de weekend dedicat unei cinematografii şi unei ţări. În anii trecuţi, la acest cinematograf au fost prezentate pelicule din ţări precum Iran, Polonia şi Maroc.

În acest weekend, câteva filme româneşti se opresc la Zevenaar. Astfel, sâmbată seară, va fi prezentat filmul "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, proiecţia fiind urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Anca Fronescu, organizatoarea evenimentului din Olanda.

De asemenea, duminică, va fi proiectat filmul Teodorei Ana Mihai, "Waiting for August", proiecţia fiind, la rându-i, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Anca Fronescu.

Ziua de duminică va fi continuată cu un concert Monooka, o artistă română de jazz şi folclor, stabilită la Londra. Totodată, în foaierul cinema-ului vor fi expuse lucrări de grafică şi desen ale artistei Monooka, ea fiind şi artist păpuşar şi grafician.

În aceeaşi zi, la ora 15.15, se vă alătura evenimentului Olaf Tempelman, fostul corespondent al ziarului olandez Volkskrant la Bucureşti, pentru o discuţie pe teme româneşti. Astfel, va avea loc un dialog între Anca Fronescu şi Olaf Tempelman pornind de la un text al acestuia publicat în 2001 şi cu ecou în Olanda la vremea respectivă. Va urma o discuţie despre Dacia 1300 - "Dumnezeu să ierte Dacia" - şi prezentarea unor imagini din filmul "My beautiful Dacia", al lui Ştefan Constantinescu.

Potrivit organizatorilor, vor fi dezbătute impresii şi trăiri legate de România, de la imagini şi prejudecăţi, aşteptări şi neînţelegeri. "Experienţa lui Olaf în România a fost foarte semnificativă pentru el. Vorbeşte fluent româna, ţara l-a schimbat, a cunoscut foarte mulţi oameni în perioada cât a locuit în România. (...) Cartea lui «Primăvara românească/ Roemeense lente», apărută în 2007, a intrat pe lista scurtă a premiului Bob de Uyl, un premiu remarcabil de scriere olandeză", a declarat Anca Fronescu, pentru MEDIAFAX.

Dupa discuţia cu Olaf Tempelman va fi proiectat filmul lui Cătălin Mitulescu "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Seara se va încheia cu o cină cu bucate şi băuturi specifice româneşti şi o nouă proiecţie a filmului "Poziţia copilului". De asemenea, lungmetrajul se va afla în programul cinematografului de artă din Olanda pentru aproximativ o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici