Filmul "Dezastrul din San Andreas" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

Filmul "Dezastrul din San Andreas/ San Andreas", cu Dwayne Johnson în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 710.099 de lei şi 32.426 de spectatori.

981 afișări
Imaginea articolului Filmul "Dezastrul din San Andreas" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

Filmul "Dezastrul din San Andreas" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend (Captură video)

Dwayne Johnson joacă în thrillerul SF "San Andreas" rolul unui pilot de elicopter care încearcă să îşi salveze fiica, după un cutremur care devastează statul California. Un film de acţiune îndrăzneţ, "Dezastrul din San Andreas" îi readuce împreună pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton şi producătorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes "Călătoria 2: Insula Misterioasă", potrivit cinemagia.ro. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de Freeman Entertainment.

Lungmetrajul SF "Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road", regizat de George Miller, s-a situat pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 269.427 de lei şi 11.687 de spectatori. Cu numeroase secvenţe agresive şi nerecomandată minorilor sub 17 ani neînsoţiţi de un adult în sălile americane, pelicula face parte dintr-o franciză de succes, din care precendentul opus - al treilea - a fost lansat în 1985 şi al cărei star a fost Mel Gibson, interpretul personajului Max Rockatansky. Studiourile Warner nu au făcut niciun efort pentru a vinde acest film publicului feminin (ce reprezintă peste 50% din publicul american), în ciuda rolului important pe care îl joacă Charlize Theron, care o interpretează pe Imperator Furiosa. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie, precizează site-ul cinemagia.ro. În "Mad Max: Drumul Furiei", cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley. Filmul este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Filmul SF "Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine/ Tomorrowland", care îi are în distribuţie pe George Clooney şi Hugh Laurie, ocupă locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 194.760 de lei şi 9.857 de spectatori. Acţiunea din "Tomorrowland", un film distribuit de Forum Film România, se petrece într-un ţinut fascinant şi extrem de avansat din punct de vedere tehnologic şi are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (George Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland. El încearcă acest lucru după ce a fost izgonit din acel ţinut, pe când era copil, de omul care şi-a petrecut întreaga viaţă (Hugh Laurie) exploatând minunăţiile regiunii în interes propriu.

Filmul horror "Poltergeist", cu Sam Rockwell şi Rosemarie DeWitt în distribuţie, s-a situat pe locul al patrulea, cu încasări de 102.819 lei şi 4.601 spectatori. Remake al filmului cu acelaşi titlu din 1982, filmul "Poltergeist" îl are ca protagonist pe Eric Bowen, un tată care după ce îşi pierde locul de muncă se mută împreună cu familia într-un oraş nou şi încearcă să croiască pentru aceasta un nou început. Totul decurge normal, până când fiica sa, Madison, este răpită, lucru ce îl face pe Eric să înţeleagă cât de importantă este pentru el familia, informează site-ul cinemagia.ro. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de Forum Film România.

Pe locul al cincilea în box office-ul românesc de weekend s-a situat filmul "Femeia în aur/ Woman in Gold", cu actriţa britanică Helen Mirren şi realizat după evenimente reale. Pelicula, distribuită de Forum Film România, a avut încasări de 77.534 de lei şi 3.822 de spectatori de vineri până duminică. Maria Altmann, o evreică refugiată ajunsă la bătrâneţe, vrea să readucă în familie o imagine a mătuşii sale, expusă într-un important muzeu din Viena. Doar că imaginea nu e altceva decât "Mona Lisa Austriei", o pictură de-a lui Gustav Klimt, devenită celebră. Tabloul a fost luat cu forţa de nazişti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligată să plece, lăsând în urmă tot ce a iubit. După zeci de ani, ea este hotărâtă să facă dreptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici