Filmul "Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul "Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 468.334 de lei şi 22.363 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

1257 afișări
Imaginea articolului Filmul "Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul "Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce, Hansel şi Gretel sunt doi neîntrecuţi vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ uşoară, pentru că blestemele şi vrăjile nu se prind de ei. Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică - Janssen -, care plănuieşte să sacrifice mulţi copii de "luna roşie", peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de şeriful Berringer, care a acaparat puterea în Ausburg şi conduce de asemenea o vânătoare de vrăjitoare.

Pe locul al doilea s-a clasat "Silver Linings Playbook/Scenariu pentru happy-end", care a avut încasări de 280.453 de lei şi 14.072 de spectatori. Filmul prezintă povestea lui Pat, un fost profesor de liceu, care a petrecut patru ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înşelat şi părăsit de soţia lui, Nikki. Mutându-se sub acelaşi acoperiş cu părinţii lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni şi este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.

Pe poziţia a treia se regăseşte premiera "Lincoln", cu încasări de 208.298 de lei şi 11.522 de spectatori. Al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului, în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul preşedinte american care a abolit sclavia şi a desăvârşit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viaţă ale lui Lincoln (Daniel-Day Lewis), romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film. Spielberg doreşte să-l surprindă pe Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, dar şi să reliefeze abilităţile sale politice incontestabile, tactul desăvârşit şi circumstanţele politice care l-au făcut să străbată cu succes o perioadă greu încercată.

Pe locul al patrulea s-a clasat "Django dezlănţuit", de Quentin Tarantino, care a avut încasări de 169.768 de lei şi 8.517 spectatori. Acţiunea din "Django dezlănţuit" are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Pe poziţia a cincea s-a situat "Elita gangsterilor", cu încasări de 129.205 lei şi 6.570 de spectatori. Filmul, adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution, este o cronică a luptei Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei de pe coasta de est a oraşului, în anii '40 - '50. Şeful mafiot născut în Brookyln Mickey Cohen (Sean Penn) face legea în Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui şi având majoritatea poliţiei şi a politicienilor din oraş sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) şi sergentul John O'Mara (Josh Brolin) încearcă să cureţe oraşul de mafie.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.952.501 lei şi 99.731 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici