Filmul românesc "Două lozuri", boicotat chiar de români în mediul online - GALERIE FOTO

Comedia românească "Două lozuri", în care rolurile principale sunt interpretate de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, este boicotată de români în mediul online, aceştia acordând note de 1 peliculei pe site-urile IMDb şi Cinemagia.

14336 afișări
Imaginea articolului Filmul românesc "Două lozuri", boicotat chiar de români în mediul online - GALERIE FOTO

Filmul românesc "Două lozuri", boicotat chiar de români în mediul online - GALERIE FOTO

Totul "a pornit" de la apariţia lui Codin Maticiuc în peliculă. Acesta a postat pe Facebook un mesaj în care era mândru de performanţa filmului "Două lozuri" în mediul virtual: "Ăştia suntem. Doua lozuri, cele mai mari note din cinematografe. Cinemagia, Imdb, n-are importantă, suntem numărul 1 #doualozuri #filmromanesc #talentromanesc #nomorehollywood".

Mesajul lui Maticiuc, deşi avea o intenţie bună, a stârnit ironia unuia dintre administratorii unui grup de pe reţeaua de socializare, numit Autobaza 2.0, "un grup privat de postat chestii hazlii", după cum se arată pe pagină.

Vlad Furtună, administratorul în cauză, a postat, luni dimineaţă, un mesaj către toţi membrii grupului, în care îi încuraja pe aceştia să dea note mici filmului românesc: "Aparent, băiatu' (Maticiuc - n.r.) a dat 20 de lei să joace într-un film. Ar fi păcat dacă nota de pe imdb ar scadea vertiginos".

Apelul lui Furtună a fost luat în serios, iar utilizatorii nu au ezitat să acorde note de 1 unui film pe care nici măcar nu l-au văzut.

Potrivit paginei de facebook oficiale a filmului, românii au acordat 340 de note de 1 în 12 ore pentru pelicula "Două lozuri".

Dragoş Bucur, unul dintre actorii principali ai filmului, nu a rămas indiferent la această situaţie, şi şi-a rugat prietenii din mediul virtual să restaureze ordinea şi să ajute la revenirea notelor iniţiale, într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook:

"Nu prea fac de asta, dar am o mare rugăminte la voi, prietenii mei virtuali. Domnul de mai jos şi-a propus sa facă tot posibilul sa transforme succesul Doua Lozuri într-un insucces prin coborârea notelor pe Imdb şi cinemagia. E o gluma proasta, e rea voinţa, e impotenta sexuala, artistica sau financiara, plictiseala, habar nu am. Va rog sa ma ajutaţi votând pe Imdb şi cinemagia cu nota PE (nu era în postul original) care credeţi ca o merita Doua Lozuri".

Nici fanii actorului nu s-au lăsat mai prejos şi i-au scris mesaje de susţinere pe profil.

"Filmul se bucura de un real succes si pe buna dreptate. L-am vazut duminica, cu sala plina si mi-a placut maxim. Treaba buna baieti!" sau "Este una din cele mai bune comedii romanesti. Un film care chiar merită văzut şi plătit la cinema" - au fost doar câteva dintre mesaje.

În prezent, situaţia notelor stă în felul următor: pe IMDb scorul arată 7.4, iar pe site-ul Cinemagia 6.9.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici