Filmul SF "Ready Player One", de Steven Spielberg, lider în box office-ul nord-american de weekend | VIDEO

Lungmetrajul SF "Ready Player One: Să înceapă jocul/ Ready Player One", regizat de Steven Spielberg, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 41,2 milioane de dolari în primele trei zile de la lansare, transmite AFP.

1022 afișări
Imaginea articolului Filmul SF "Ready Player One", de Steven Spielberg, lider în box office-ul nord-american de weekend | VIDEO

Filmul SF "Ready Player One", de Steven Spielberg, lider în box office-ul nord-american de weekend | VIDEO

Filmul, un omagiu adus lungmetrajelor SF din anii 1980, prezintă povestea unui adolescent pasionat de jocuri pe calculator, care se trezeşte captiv într-o realitate virtuală ce provoacă dependenţă, în anul 2045. Cu Tye Sheridan în rolul principal, cel al lui Wade Watts, filmul îi mai are în distribuţie pe Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, TJ Miller şi Simon Pegg.

Criticii au sugerat că "Ready Player One" - în care Wade se întâlneşte cu simboluri ale culturii pop din anii 1980, precum Freddy Krueger - este un fel de autobiografie cinematografică a lui Spielberg, celebru pentru superproducţii ca "E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial" şi "Fălci/ Jaws".

Pe poziţia a doua în box office-ul nord-american s-a situat thrillerul "Acrimony/ Tyler Perry's Acrimony", de Tyler Perry, cu Taraji P. Henson în rolul unei soţii răzbunătoare, care a avut încasări de 17,1 milioane de dolari în weekendul premierei.

Filmul "Pantera neagră/ Black Panther", de Ryan Coogler, a coborât de pe locul al doilea pe al treilea, cu încasări de 11,3 milioane de dolari. În cele şapte săptămâni de la lansare, lungmetrajul "Pantera neagră/ Black Panther" a avut încasări de 650,7 milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Din distribuţia celui de-al 18-lea film pentru marile ecrane din universul Marvel - o filială a companiei Disney -, dedicat unui supererou de culoare, fac parte actori precum Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, premiată cu Oscar, Angela Bassett, Forest Whitaker şi Daniel Kaluuya. Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther, pe numele său T'Challa, s-a născut în Wakanda, o ţară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporaţii să nu-i exploateze vibraniumul, un preţios metal descoperit într-un meteorit, potrivit cinemagia.ro. Moştenitor al tronului, T'Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul îşi va folosi inteligenţa şi viteza ieşite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoşi supereroi Marvel din toate timpurile, visând în acelaşi timp continuu la o reîntoarcere în ţara natală.

Pe poziţia a patra, în coborâre cu un loc, s-a situat un film cu buget foarte mic, de doar 7 milioane de dolari: "I Can Only Imagine", o dramă americană care se concentrează asupra unor întrebări despre credinţă şi urmăreşte aventurile unui grup rock creştin. Filmul, regizat de Andrew Erwin şi Jon Erwin, a avut încasări de 10,8 milioane de dolari de vineri până duminică.

Liderul săptămânii trecute, lungmetrajul SF "Pacific Rim 2: Revolta/ Pacific Rim: Uprising", de Steven S. DeKnight, a coborât pe poziţia a cincea, cu încasări de 9,2 milioane de dolari.

Continuarea filmului SF "Cercul de foc/ Pacific Rim", regizat de Guillermo del Toro şi lansat în 2013, lungmetrajul prezintă o nouă generaţie de piloţi "Jaeger", care se luptă cu monştri enormi Kaiju, ce vor să extermine populaţia umană. Filmul, a cărui acţiune are loc la zece ani de la cea din lungmetrajul original, îl are în rolul principal pe John Boyega, ca Jake Pentecost, fiul personajului Stacker interpretat de Idris Elba, care a murit salvând lumea.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de "Sherlock Gnomes/ Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes", de John Stevenson (7 milioane de dolari), "Cu drag, Simon/ Love, Simon", de Greg Berlanti (4,8 milioane de dolari), "Tomb Raider Începutul/ Tomb Raider", regizat de Roar Uthaug (4,7 milioane de dolari), "O buclă în timp/ A Wrinkle in Time", de Ava DuVernay (4,7 milioane de dolari), şi "Paul, Apostle of Christ", de Andrew Hyatt (3,5 milioane de dolari).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici