Filmul "The Imitation Game. Jocul codurilor", din 30 ianuarie în cinematografele româneşti

Lungmetrajul "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din România pe 30 ianuarie.

466 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Imitation Game. Jocul codurilor", din 30 ianuarie în cinematografele româneşti

Filmul "The Imitation Game. Jocul codurilor", din 30 ianuarie în cinematografele româneşti

Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, un celebru matematician britanic care a avut un rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a spart codul Enigma, fapt care a permis Aliaţilor să afle planurile de război naziste, potrivit imdb.com.

Lungmetrajul a primit opt nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol principal" şi "cea mai bună actriţă în rol secundar", dar a avut şi cinci nominalizări la Globul de Aur.

Benedict Cumberbatch se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani, după succesul serialului "Sherlock", produs de BBC, în care a jucat rolul principal. Actorul britanic a interpretat personajul negativ în "Star Trek în intuneric", din 2013, şi are un rol important în noua trilogie "The Hobbit", regizată de Peter Jackson.

Actorul a fost distribuit alături de Meryl Streep în "August Osage County", o adaptare hollywoodiană a unei celebre piese de teatru, dar şi în filme ca "12 ani de sclavie", din 2013, şi "Un spion care ştia prea multe", din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici