Filmul "Trumbo" a primit trei nominalizări la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani - VIDEO

Filmul "Trumbo", o dramă despre lista neagră de la Hollywood, a primit, miercuri, trei nominalizări la cea de-a 22-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), informează screendaily.com.

385 afișări
Imaginea articolului Filmul "Trumbo" a primit trei nominalizări la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani - VIDEO

Filmul "Trumbo" a primit trei nominalizări la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani. (Imagine captură video youtube.com)

Astfel, "Trumbo", regizat de Jay Roach va concura la categoriile "cea mai bună distribuţie", "cel mai bun actor principal" (Bryan Cranston) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Helen Mirren).

Cu o acţiune plasată în 1947, filmul spune povestea lui Dalton Trumbo (Bryan Cranston), care a fost un scenarist de top la Hollywood, până când el şi alţi artişti din cetatea filmului american au fost trecuţi pe o "listă neagră" din cauza convingerilor lor politice.

Trofeul pentru cea mai bună distribuţie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americană.

La această categorie, alături de "Trumbo", au mai fost nominalizate producţiile cinematografice "Beasts of No Nation", "The Big Short", "Spotlight" şi "Straight Outta Compton".

La categoria "cel mai bun actor în rol principal", Bryan Cranston ("Trumbo) va concura cu Johnny Depp ("Black Mass"), Leonardo DiCaprio ("The Revenant"), Michael Fassbender ("Steve Jobs") şi Eddie Redmayne ("The Danish Girl").

La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au fost nominalizate Cate Blanchett ("Carol"), Brie Larson ("Room"), Helen Mirren ("Woman in Gold"), Saoirse Ronan ("Brooklyn") şi Sarah Silverman ("I Smile Back").

Christian Bale ("The Big Short"), Idris Elba ("Beasts of no Nation"), Mark Rylance ("Bridges of Spies"), Michael Shannon ("99 Homes") şi Jacob Tremblay ("Room") au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun actor în rol secundar).

La categoria feminină echivalentă - cea mai bună actriţă în rol secundar - vor concura Rooney Mara ("Carol"), Rachel McAdams ("Spotlight"), Helen Mirren ("Trumbo"), Alicia Vikander ("The Danish Girl) şi Kate Winslet ("Steve Jobs").

De remarcat este faptul că atât Idris Elba, cât şi Helen Mirren vor concura la trei categorii de premii: cea mai bună distribuţie, rol principal şi rol secundar.

În domeniul televiziunii, la categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-dramă" au fost nominalizaţi actorii din producţiile "Downton Abbey", "Game of Thrones", "Homeland", "House of Cards" şi "Mad Men".

La categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-comedie" au fost nominalizate producţiile TV "The Big Bang Theory", "Modern Family", "Orange Is The New Black", "Transparent" şi "Veep".

În anul 2015, filmul "Birdman" a fost marele câştigător al galei Sindicatului actorilor americani, obţinând premiul pentru cea mai bună distribuţie.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, în luna februarie, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane. Din acest motiv, nominalizaţii lor vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

Astfel, premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar- cu o rată de succes de 50%-, acordate de Academia de film americană anul viitor pe 28 februarie.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 165.000 de artişti de film şi televiziune.

Cea de-a 22-a gală SAG Awards va avea loc pe 30 ianuarie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici