Finala Eurovision, câştigată de Alexander Rybak din Norvegia - VIDEO

Elena Gheorghe, reprezentanta României la Eurovision, s-a clasat pe locul al 19-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Moscova, în timp ce reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, a câştigat competiţia.

269 afișări
Imaginea articolului Finala Eurovision, câştigată de Alexander Rybak din Norvegia - VIDEO

Finala Eurovision, câştigată de Alexander Rybak din Norvegia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Norvegia, după ce Alexander Rybak a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Fairytale". El a obţinut un total 387 de puncte.

La voturile telespectatorilor, pe baza cărora s-a stabilit clasamentul final, România a obţinut punctajul maxim - 12 puncte - doar din partea Moldovei. La rândul ei, România a acordat cele 12 puncte reprezentantei basarabene Nelly Ciobanu. Totodată, Elena Gheorghe, cu piesa "The Balkan Girls", a obţinut puncte din partea Spaniei (7), Macedoniei (5), Turciei (5), Serbiei (2), Ciprului (2), Portugaliei (2), Azerbaidjanului (3) şi Irlandei (2).

Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici. De asemenea, ţările din fostul bloc comunist s-au votat reciproc, ca şi statele foste iugoslave.

Finala de sâmbătă s-a desfăşurat în complexul sportiv Olympiski, din centrul capitalei ruse.

Un număr de 42 de ţări au fost înscrise la începutul celei de-a 54-a ediţii a acestui concurs, organizat în premieră în Rusia, ţara câştigătoare a ediţiei precedente.

Autorităţile ruse au pus la dispoziţia organizatorilor fonduri de 32 de milioane de euro pentru acest eveniment, ediţia din acest an fiind considerată cea mai scumpă din istoria concursului Eurovision.

Finala concursului Eurovision a fost transmisă de 42 de posturi de televiziune din Europa, la o oră de maximă audienţă, fiind vizionată de aproximativ 100 de milioane de telespectatori.

În 2008, Rusia a câştigat dreptul de a găzdui în premieră cel mai vechi concurs muzical european, după ce solistul Dima Bilan a obţinut cel mai mare punctaj, cu piesa "Believe", la ediţia de la Belgrad, în Serbia, ţara câştigătoare în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici