Forbes: Jay-Z îl detronează pe cel care a ocupat timp de şase ani primul loc şi devine LIDER în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop

Cântăreţul american Jay-Z a devenit, în 2017, lider în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop, realizat de Forbes, după ce, în cei şase ani anteriori, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean "Diddy" Combs, informează people.com.

3171 afișări
Imaginea articolului Forbes: Jay-Z îl detronează pe cel care a ocupat timp de şase ani primul loc şi devine LIDER în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop

Forbes: Jay-Z îl detronează pe cel care a ocupat timp de şase ani primul loc şi devine LIDER în topul celor mai bogaţi artişti hip-hop

Potrivit publicaţiei Forbes, care realizează anual acest clasament, Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, are un venit net de 900 de milioane de dolari, averea lui crescând cu 90 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Mare parte din venituri provin din acţiunile pe care le are în companiile care produc şampania Armand de Brignac şi coniacul D’Ussé, la compania sa Roc Nation şi la serviciul de streaming Tidal, potrivit Forbes.

Diddy, în vârstă tot de 48 de ani, s-a situat pe locul al doilea în top, cu un venit net de 825 de milioane de dolari. Rapperul a făcut investiţii mari în companii producătoare de băuturi alcoolice, inclusiv în propriul brand DeLeon Tequila.

Legenda muzicii rap Dr. Dre, în vârstă de 53 de ani, s-a situat pe poziţia a treia, cu venituri nete estimate la 770 de milioane de dolari, mare parte provenind din vânzarea, în 2014, către Apple, pentru 3 miliarde de dolari, a companiei sale de căşti audio Beats.

Eminem, în vârstă de 45 de ani, şi Drake, în vârstă de 31 de ani, ocupă poziţia a patra, cu venituri nete de aproximativ 100 de milioane de dolari fiecare.

Drake este cel mai tânăr membru al topului 5 al celor mai bogaţi artişti hip-hop. Veniturile sale provin din acţiuni la compania care produce whisky Virginia Black, dar şi din proprietăţi imobiliare situate în Canada şi California.

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza veniturilor obţinute de muzicieni din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate, pe baza unor date furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici