Foştii şefi Mossack Fonseca, implicaţi în scandalul Panama Papers, dau în judecată Netflix pentru comedia „The Laundromat” - VIDEO

Foştii şefi ai companiei Mossack Fonseca, implicaţi în scandalul Panama Papers, dau în judecată Netflix pentru comedia ”The Laundromat/ Marea spălare de bani”, a cărei lansare este anunţată pentru vineri, anunţă The Guardian.

1227 afișări
Imaginea articolului Foştii şefi Mossack Fonseca, implicaţi în scandalul Panama Papers, dau în judecată Netflix pentru comedia „The Laundromat” - VIDEO

Foştii şefi Mossack Fonseca, implicaţi în scandalul Panama Papers, dau în judecată Netflix pentru comedia „The Laundromat”

Partenerii Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca din conducerea companiei de avocatură şi consiliere în afaceri au cerut unei curţi de justiţie americane să fie oprită lansarea peliculei care îi are în rolurile principale pe Gary Oldman şi Antonio Banderas.

Şefii de la Mossack Fonseca au declanşat o acţiune în care acuză de calomnie Netflix şi filmul care redă în termenii unei comedii negre povestea scandalului Panama Papers.

Jurgen Mossack şi Ramon Fonseca susţin în documentele înaintate justiţiei marţi că pelicula ”The Laundromat”, în care sunt înfăţişaţi de Gary Oldman şi Antonio Banderas, îi prezintă ca pe nişte “avocaţi fără scrupule care sunt implicaţi în spălare de bani, evaziune, mită şi alte comportamente ilegale”, şi cer să fie blocată lansarea filmului. În plus, cei doi arată că filmul afectează dreptul lor la un proces corect în Statele Unite, unde sunt investigaţi de FBI.

Cei doi se plâng şi că imaginile de prezentare ale filmului în care apare şi Meryl Streep în rolul unei femei care şi-a pierdut soţul în urma unui accident nautic, îi prezintă drept “răufăcători care profită de moartea a 20 de persoane într-un tur nautic”. Reclamanţii reproşează şi prezentarea lor în varianta ficţională în costume cu simboluri monetare.

Printre acuzaţii se numără şi folosirea fără permisiune a logo-ului firmei în film şi în materialele promoţionale asociate producţiei.

Compania Mossack Fonseca s-a închis în luna martie a anului 2018, la doi ani după ce afacerile companiei au ajuns pe primele pagini ale presei din întreaga lume la declanşarea scandalului Panama Papers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici