Fostul inginer de sunet al lui Prince va plăti DAUNE pentru difuzarea ilegală a unui material

George Ian Boxill, un inginer de sunet care a colaborat cu Prince, va trebui să plătească daune de 4 milioane de dolari administratorilor averii artistului, pentru că a lansat ilegal un album cu piese ale acestuia, relatează nme.com.

309 afișări
Imaginea articolului Fostul inginer de sunet al lui Prince va plăti DAUNE pentru difuzarea ilegală a unui material

Fostul inginer de sunet al lui Prince va plăti 4 milioane de dolari pentru o lansare neautorizată

Disputa dintre cele două părţi a pornit de la un incident petrecut în aprilie 2017, la un an după moartea artistului. Atunci, Boxill, care a colaborat cu Prince între anii 2004 şi 2008, a lansat un EP intitulat "Deliverance" pe platformele de streaming.

Gestul a atras furia administratorilor averii artistului, care l-au acuzat pe sunetist că profită de pe urma morţii cântăreţului. Ei i-au intentat un proces şi au obţinut un ordin de restricţie, care le permitea să oprească difuzarea materialului.

Demersurile în justiţie ale administratorilor au avut succes, iar materialul a fost eliminat de pe serviciile de streaming la scurt timp după ce a fost făcut public.

Luni, Curtea federală a statului american Minnesota a decis că George Ian Boxill va trebui să plătească daune de 4 milioane de dolari administratorilor averii lui Prince şi să returneze toate înregistrările la care a lucrat împreună cu artistul.

Prince, pe numele complet Prince Rogers Nelson, a fost un muzician, multi-instrumentalist, aranjor, compozitor, producător muzical, dansator, actor, regizor american. Acesta a avut multe nume de scenă, printre care s-au numărat simboluri greu de pronunţat. La un moment dat a fost numit de către fani "Artistul cunoscut în trecut drept Prince" ("The Artist Formerly Known As Prince"), ocazional abreviat în "TAFKAP".

Acesta a avut o carieră de peste 35 de ani şi a lansat 39 de albume de studio. Prince a rămas cunoscut pentru combinarea stilurilor muzicale rock psihedelic şi funk, pentru activitatea susţinută alături de grupurile The Revolution şi The New Power Generation şi pentru piese precum "Purple Rain", "When Doves Cry", "1999" şi "The Most Beautiful Girl în the World".

Artistul a murit pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici