FOTO Concert în „bula sanitară”. Mii de oameni au participat la un eveniment-pilot, cu mască, dar fără distanţare

  • Concertul cu 5.000 de participanţi a avut loc în Barcelona
  • Organizatorii vor să demonstreze cât de eficiente sunt testele antigen
  • Masca a fost obligatorie, dar distanţarea socială nu a fost păstrată
1743 afișări
Imaginea articolului FOTO Concert în „bula sanitară”. Mii de oameni au participat la un eveniment-pilot, cu mască, dar fără distanţare

În Barcelona a avut loc un concert pentru 5.000 de persoane, testate în prealabil cu teste antigen. Organizatorii speră că în aşa fel vor vedea cât de eficiente sunt testele rapide în prevenirea focarelor de coronavirus la evenimente mari.

„Dacă toată lumea care participă va avea un test antigen negativ, generăm ideea unei bule sanitare în care infecţiile din interiorul locului nu sunt posibile. Acest lucru s-a dovedit corect în timpul concertului de probă pe care l-au făcut în decembrie (cu 500 de însoţitori)”, explică Jordi Herreruela, promotor al concertului.

Măştile de protecţie au fost obligatorii pentru iubitorii de muzică rock care au participat la concertul susţinut de trupa Love of Lesbian.

Singura restricţie a fost pentru cei cu boli de inimă, cancer sau care au fost în contact cu persoane infectate, care nu au avut voie să se înscrie.

„Într-un mediu închis fără măsuri de precauţie socială, fiecare persoană infectată poate infecta 10 sau 12 persoane. Poate mai multe”, spune Josep Maria Llibre, medic de boli infecţioase.

Organizatorii spun că este primul eveniment de o dimensiune atât de mare din Europa, de când a început pandemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici