FOTO Cruci de gheaţă montate în faţa unor biserici din Suceava, înaintea Bobotezei

Mai multe cruci de gheaţă au fost realizate de pompierii voluntari din comuna suceveană Bosanci şi au fost montate în faţa bisericilor din comună, dar şi a unor biserici din Suceava sau Botoşani, realizarea crucilor de gheaţă înaintea Bobotezei fiind o tradiţie păstrată de aproape 150 de ani.

277 afișări
Imaginea articolului FOTO Cruci de gheaţă montate în faţa unor biserici din Suceava, înaintea Bobotezei

Cruci de gheaţă montate în faţa unor biserici din Suceava, înaintea Bobotezei

Pompierii voluntari din comuna suceveană Bosanci au confecţionat şi în acest an, potrivit tradiţiei, cruci din gheaţa unui lac din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dotaţi cu drujbe, răngi, funii şi şabloane, pompierii voluntari au mers pe lacul Parţâc din localitate, de unde au scos blocuri de gheaţă pe care au fost trasate formele crucilor cu ajutorul unor liniare de lemn şi a şabloanelor din carton.

Crucile de gheaţă au fost montate în faţa bisericilor din comună, dar şi a unor biserici din Suceava sau Botoşani.

O cruce din gheaţă a fost montată şi în faţa bisericii militare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" Suceava.

Realizarea crucilor de gheaţă înaintea Bobotezei este o tradiţie a pompierilor voluntari din Bosanci care datează din anul 1893, când s-a produs un incendiu puternic care a afectat o mare parte din sat, iar pompierii au stabilit cu biserica parohială să confecţioneze aceste cruci din gheaţă pentru a feri localitatea de necazuri şi incendii.

Potrivit localnicilor, cei care doresc să li se împlinească o dorinţă trebuie să lipească o monedă de crucea de gheaţă, iar dacă aceasta rămâne lipită, dorinţa se va îndeplini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici