FOTO | Cum arată CEL MAI MARE aeroport din lume şi când se va deschide

Noul aeroport din Beijing, ce poartă semnătura regretatului arhitect Zaha Hadid, va fi cel mai mare din lume.

2348 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cum arată CEL MAI MARE aeroport din lume şi când se va deschide

FOTO | Cum arată CEL MAI MARE aeroport din lume şi când se va deschide

Aeroportul este situat în districtul Daxing şi va fi inaugurat în 2019; el va fi folosit atât pentru zboruri comerciale şi pentru a spori prezenţa aviaţiei civile chineze. El va servi drept bază pentru China Southern Airlines şi pentru China Eastern Airlines.

Potrivit companiei BuroHappold Engineering, care a câştigat licitaţia pentru amenajarea designuluui interior, pasagerii se vor bucura de multe spaţii largi, atât acoperite cât şi în aer liber.

Potrivit site-ului de arhitectură a lui Zaha Hadid, "simetria aeroportului şi formele sale interconectate creează o compoziţie fluidă ce evocă armonia şi balanţa din peisajele chinezeşti."

În faza iniţială de lansare aeroportul va avea patru piste (45 de milioane de pasageri pe an), apoi două se vor adăuga mai târziu, împingând capacitatea aeroportului la 100 de milioane de pasageri pe an.

Ceea ce ar însemna că ar deveni cel mai mare aeroport din lume, după suprafaţă şi aproape cel mai aglomerat, după aeroportul Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

VEZI AICI GALERIA FOTO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici