FOTO Iaurt cu aloe, dulceaţă relaxantă şi scaun cu gravitaţie zero, la Salonul de Invenţii din Timişoara

Iaurtul cu aloe vera, jeleul natural din flori de salcâm, ciocolata cu nuci verzi, care poate fi consumată şi de diabetici, sau scaunul relaxant care utilizează tehnologia “gravitaţie zero” sunt doar câteva dintre produsele prezentate în cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara.

667 afișări
Imaginea articolului FOTO Iaurt cu aloe, dulceaţă relaxantă şi scaun cu gravitaţie zero, la Salonul de Invenţii din Timişoara

Timişoara: Iaurt cu aloe, dulceaţă relaxantă şi scaun cu gravitaţie zero, la Salonul de Invenţii

Printre cei prezenţi la Salonului de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” din Timişoara se numără şi două studente de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care au realizat mai multe preparate inedite: un iaurt cu aloe vera, praline cu nuci verzi, un jeleu natural din flori de salcâm şi o băutură obţinută din miere.

“Iaurtul cu aloe vera este un produs funcţional, benefic organismului, ajută la îmbunătăţirea digestiei. Iar ciocolata este un sortiment raw vegan nou, obţinut pe bază de adaos de nuci verzi, ulei din sâmburi de coacăz negru şi ca îndulcitor natural am ales utilizarea siropul de arţar. Faţă de ciocolata din comerţ, este mult mai sănătoasă, pentru că am înlocuit zahărul cu sirop de arţar, am utilizat nucile verzi, tolerate de diabetici”, a afirmat Adelia Selagi, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor.

De asemenea, Emanuela Both, care a inventat jeleul din flori de salcâm, spune că acest preparat reduce stresul şi anxietatea.

„Am realizat o băutură fermentată pe bază de miere, am adăugat apă şi agent de fermentare polenul şi astfel s-a obţinut. Pentru aromatizare am utilizat măceşele şi ghimbirul, pentru o aromă mai bună şi un conţinut ridicat de compuşi biologici activi. De asemenea, am realizat şi o peltea (n.r. jeleu natural) obţinută din flori de salcâm, care sunt puţin valorificate. Au efecte sedative asupra sistemului nervos, reduc stresul, anxietatea, iar astfel am încercat să obţin un produs nou cu o aromă de salcâm. Momentan, sunt la stadiul de idee aceste preparate şi lucrare de licenţă, dacă vom fi ajutaţi, sperăm să reuşim să le scoatem pe piaţă”, a precizat Emanuela Both.

Totodată, în cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” din Timişoara este prezentat şi un scaun care utilizează tehnologia gravitaţiei zero. Acesta se poate înclina la 118 grade, aducând corpul într-o poziţie care anulează efectele gravitaţiei. Potrivit celor care au realizat scaunul, această tehnologie, inspirată de cercetările NASA, duce la relaxarea corpului şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Remi Rădulescu, preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat şi organizatorul evenimentului, spune că cele mai bune invenţii vor fi premiate.

“Sunt prezentate peste 200 de invenţii din 17 clase, din nouă ţări. Majoritatea sunt din domeniul agriculturii, mecanică, mecatronică, IT, securitate, medicină, instalaţii, construcţii, energii neconvenţionale şi altele foarte importante. Vineri, la ora 19.00, avem festivitatea de premiere, noi vom oferii premii de excelenţă, speciale şi marele premiu, precum şi medalii şi diplome pentru toţi inventatorii participanţi”, a explicat Remi Rădulescu.

Cea de-a treia ediţie a Salonului de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” din Timişoara are loc, în perioada 7 – 9 iunie, la Casa Tineretului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici