FOTO Imagini dramatice din satelit arată impactul valului de căldură în Marea Britanie

  • Schimbarea dramatică a peisajului survine după ce Marea Britanie a atins marţi temperaturi record.
  • Coningsby, în Lincolnshire, a atins o temperatură sufocantă de 40.3°C, prima dată de când au început înregistrările când mercurul a depăşit 40°C în această ţară.
  • Imaginile din satelit au pus în evidenţă impactul rapid al căldurii record de săptămâna trecută.
1905 afișări
Imaginea articolului FOTO Imagini dramatice din satelit arată impactul valului de căldură în Marea Britanie

Sursa foto: Twitter

Imaginile de la NASA arată diferenţa pe care o face o săptămână de temperaturi ridicate, sud-estul şi estul Angliei trecând de la verde la maro în doar câteva zile din cauza caniculei.
 
În unele părţi ale Regatului Unit s-au înregistrat pagube semnificative ca urmare a căldurii extreme, cum ar fi incendii de case şi de vegetaţie, topirea pistelor de aeroport şi probleme la nivelul căilor ferate, potrivit SkyNews.
 
Wennington, în estul Londrei, a fost devastată de incendii care au distrus aproape 20 de case din cauza căldurii, iar alte case din capitală au fost evacuate din cauza flăcărilor.
 
Incidente majore au fost anunţate de pompierii din Londra, Leicestershire şi South Yorkshire.
 
Nu doar Marea Britanie s-a confruntat săptămâna trecută cu temperaturi fără precedent, Portugalia, Franţa şi Spania au avut de asemenea de suferit din cauza căldurii toride şi a incendiilor.
 
Sezonul de incendii a lovit în unele părţi ale Europei mai devreme decât de obicei în acest an, după ce o primăvară neobişnuit de caldă a lăsat solul uscat, lucru pe care autorităţile l-au atribuit schimbărilor climatice.
 
O staţiune populară de pe insula grecească Lesbos a fost, de asemenea, cuprinsă de flăcări sâmbătă, după ce un incendiu a izbucnit în pădurile insulei, ceea ce a dus la evacuări în masă, în timp ce pompierii din Atena s-au ocupat, de asemenea, de flăcări uriaşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici