FOTO | Iuri Gagarin, extraterestrul? Misterul unui monument dedicat primului om ajuns în spaţiu

  • Iuri Gagarin a devenit primul om din lume ajuns în spaţiu, pe 12 aprilie 1961
  • Nu este de mirare că în amintirea astronautului au fost realizate numeroase monumente comemorative
  • Basorelieful din Kaluga, Rusia, i-a surprins chiar şi pe localnici, chipul primului om ajuns în spaţiu având proporţii „extraterestre”
1266 afișări
Imaginea articolului FOTO | Iuri Gagarin, extraterestrul? Misterul unui monument dedicat primului om ajuns în spaţiu

Sursa: Profimedia Images

Locuitorii oraşului rus au fost şocaţi să descopere în mediul online că binecunoscutul lor basorelief al primului om ajuns în spaţiu arăta...altfel decât îşi aminteau.
 
Statuia, ridicată în 1977, înfăţişează chipul lui Gagarin la jumătatea unui obelisc înalt de 50 de metri. O fotografie ajunsă pe Internet a stârnit imediat suspiciuni cum că imaginea ar fi suferit modificări în Photoshop. Fotograful Maxim Smirnov a insistat, însă, că a folosit doar o dronă şi a menţionat că obiectivul ar putea fi de vină pentru distorsionarea dimensiunilor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#russia #way #drone #panorama #city #russian #summer #2019 #gagarin #kaluga40 #40 #kalugacity #kaluga #kaluganews #kaluga24 #kaluga_live #droneup #air #drone #chto_gde_kaluga #bloknotkaluga #people

O postare distribuită de Russian_photo (@russian_world_photography) pe

Feb 26, 2020 la 12:12 PST
 
 
Comentariile de pe reţelele de socializare au sugerat că statuia a fost proiectată pentru a fi văzută de jos, iar şocul a venit ca urmare a faptului că nimeni nu a văzut vreodată basorelieful de la un alt nivel. Fotografiile din 1977 dezmint, însă, ipoteza, statuia având la acel moment un aspect obişnuit, „uman”.
 
Unii internauţi au scris că Gagarin arăta ca un „om care e prieten bun cu băutura”, în timp ce alţii l-au asemănat cu personajul de film ET, extraterestrul. De asemenea, s-a spus şi că Gagarin n-ar fi putut arăta altfel după ce a privit Kaluga timp de 43 de ani.
 
Pe 27 martie 1968, Iuri Gagarin şi instructorul de zbor Vladimir Seriogin au murit după ce avionul lor MIG-15 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Novoselovo, situat la o distanţă de 90 de kilometri de Moscova.
 
Kaluga găzduieşte Muzeul Cosmonauticii şi este locul de naştere al unuia dintre părinţii fondatori ai rachetelor, Konstantin Tsiolkovski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici