FOTO | Lidl, în centrul unui mare scandal din motive religioase. Compania a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor greceşti

Mai multe modificări în photoshop au propulsat gigantul german în mijlocul unui scandal de proporţii, scriu cei de la RTL.

2973 afișări
Imaginea articolului FOTO | Lidl, în centrul unui mare scandal din motive religioase. Compania a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor greceşti

Iniţial compania folosea ambalaje pe care erau ilustrate peisaje greceşti. În imaginea de mai jos era prezentă şi o mică biserică ortodoxă ce avea, ca urmare a arhitecturii clasice, şi o cruce pe acoperiş.

Dar la scurt timp după comercializarea produsului cu aceste imagini, compania a înlocuit imaginea cu una similară dar de pe care dispăruse crucea, scriu belgienii de la RTL, potrivit Gândul.

Acest lucru a provocat rapid indignare în mediul online, numeroşi internauţi declarându-se indignaţi de decizia luată de comerciant.


 

Un purtător de cuvânt al companiei din Germania a declarat pentru sursa menţionată că decizia de retragere a simbolului a fost pentru "că se încearcă evitarea simbolurilor religoase pentru a nu exclude nicio comunitate cu alte convingeri".

"Suntem o companie care respectă diversitatea şi asta explică designul ambalajelor", a adăugat el.

Ca urmare a valului de indignare apărut după schimbarea ambalajelor, compania şi-a cerut scuze pentru cei care s-au simţit ofensaţi de decizia de înlocuire a primelor ambalaje care conţineau simbolul crucii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici