FOTO | Mesajul dintr-o sticlă a unui cuplu britanic a ajuns la un pescar din Gaza, după o călătorie de 40 de zile

Un pescar palestinian, Jihad al-Soltan, a avut parte de surpriza vieţii lui în momentul în care a găsit plutind în mare o sticlă în care se afla un mesaj, scrie The Telegraph.

4641 afișări
Imaginea articolului FOTO | Mesajul dintr-o sticlă a unui cuplu britanic a ajuns la un pescar din Gaza, după o călătorie de 40 de zile

Sticla aparţinea unui cuplu de britanici aflat în vacanţă în Grecia, care a vrut să afle până unde poate ajunge o sticlă aruncată în mare, la întâmplare.

Rezultatul? Mesajul a fost purtat aproximativ 800 de kilometri şi a ajuns în Fâşia Gaza, după o călătorie de 40 de zile.

"Bună ziua, vă mulţumesc că aţi luat această sticlă. Drept recompensă aici sunt nişte flori magice", a scris cuplul în scrisoare.

"Suntem în vacanţă în Rhodos şi ne-ar plăcea să ştim cât de departe a ajuns această sticlă, chiar dacă este vorba de următoarea plajă", mai scrie în mesaj, în care se afla şi o adresă de email. Scrisoatea era semnată scurt, "Cu încredere, Zac şi Beth".

Chiar dacă florile s-au ofilit, speranţele pescarului care a găsit mesajul, de la fi ”liber”, sunt mai vii ca niciodată.

"Am simţit că această scrisoare a călătorit peste graniţe şi prin ape internaţionale fără restricţii, în timp ce noi, ca pescari, nu putem depăşi şase mile", a spus Jihad al-Soltan. "Sper că într-o bună zi vom deveni la fel de liberi ca această sticlă."

Printr-un email către adresa din mesaj, jurnaliştii de la The Tepegraph au aflat povestea din spatele sticlei aruncate.

Beth este Bethany Wright, o studentă în vârstă de 22 de ani din Lichfield, Anglia. Ea a spus că mereu a visat să arunce un mesaj într-o sticlă în ocean pentru a vedea dacă cineva va scrie înapoi.

În ultima zi a vacanţei lor din insula grecească, prietenul ei, Zac Marriner, de 25 de ani, un medic recent calificat, a surprins-o cu o sticlă pe care o adusese din Anglia. Cei doi au scris mesajul pe o bucată de pergament, l-au introdus în sticlă şi au adăugat câteva flori mici înăuntru, după care au aruncat-o în mare. Asta s-a întâmplat pe 4 iulie.

Pe 15 august, Soltan, în timp ce se afla la pescuit, a observat o sticlă care plutea în mare. După ce a scos-o din apele învolburate, bărbatul a dus mesajul acasă, la ginerele său, care ştia limba engleză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici