FOTO. Misterul ascuns într-un tablou celebru, pictat de Leonardo da Vinci. Descoperirea cercetătorilor

Experţii au făcut o descoperire istorică a unei schiţe semnate de Leonardo Da Vinci. Aceştia au utilizat tehnologie de ultimă generaţie pentru a scana o pictură celebră a artistului şi au găsit ascunsă versiunea iniţială a lucrării, relatează The Sun

5337 afișări
Imaginea articolului FOTO. Misterul ascuns într-un tablou celebru, pictat de Leonardo da Vinci. Descoperirea cercetătorilor

O descoperire istorică a unui nou desen al lui Leonardo Da Vinci. Ce metode au folosit cercetătorii

Cercetătorii au analizat cu ajutorul scannerelor cu infraroşu lucrarea lui Leonardo Da Vinci, "Fecioara dintre Stânci", de la Muzeul Metropolitan de Artă din Londra şi au observat un desen ascuns care înfăţişează un inger ce îl ţine în braţe pe pruncul Iisus, informează The Sun

Potrivit cercetătorilor, schiţă descoperită înfăţişează conceptul iniţial al lucrării.

În imagine poate fi văzut Iisus, reprezentat în partea de jos a lucrării, aspect care nu este vizibil cu ochiul liber. 

Tehnologia avansată poate detecta elementele chimice din vopseaua folosită de artist în lucrare. În cazul de faţă, aparatura a detectat cantităţi mai mari de zinc care au dezvăluit în final desenul ascuns.

"La început aveam semnale foarte slabe cum că ar fi existat urme de zinc, din cauza multitudinii de substanţe, însă algoritmii indicau totuşi existenţa unui desen ascuns. Parcă am fi căutat acul în carul cu fân", au declarat specialiştii.

Leonardo Da Vinci a pictat două lucrări similare cu titlul "Fecioara dintre Stânci". Experţii au analizat cea de-a doua lucrare, finalizată în jurul anului 1508. 

Tabloul "Fecioara dintre Stânci", de la Muzeul Metropopolitan de Artă din Londra, a fost pictat în ulei şi măsoară aproximativ doi metri înălţime. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici